Ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί γιατί αποφάσισε να μιλήσει στο συλλαλητήριο της Αθήνας

 

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετέχει και να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Αθήνα, αποκαλύπτει με άρθρο του στην Real News o Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μουσικοσυνθέτης αρχικά κάνει αναφορά σε ένα βίντεο που παίζεται τις τελευταίες μέρες που δείχνει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι οφείλουμε να συμφωνήσουμε με τα Σκόπια και να αποδεχθούμε από την πλευρά μας το όνομα «Μακεδονία» με την προσθήκη διάφορων προσδιορισμών. Συνεχίζοντας, κάνει μία παρένθεση στην οποία περιγράφει μία ιστορία από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Με αφορμή αυτή την ιστορία ο μουσικοσυνθέτης κατηγορεί τους Αμερικανούς για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τονίζει: «Σε αυτή, λοιπόν, την ψυχολογική κατάσταση νομίζω ότι στο βίντεο που προανέφερα δεν υπολόγιζε σωστά ότι εκείνο που ζητούσαν οι Σκοπιανοί και οι προστάτες τους είναι το ίδιο που ζητάνε και σήμερα: την ιστορική νομιμοποίηση της παραχάραξης της Ιστορίας που μπορεί να την προσφέρει μονάχα η αποδοχή του ονόματος από μέρους της Ελλάδας».

«Οι ίδιοι κύκλοι που βάφτισαν ακροδεξιό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διαβάζω ότι μαζεύουν υπογραφές για να με εμποδίσουν να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα βαφτίζοντας το κι αυτό ναζιστικό! Υπήρχε αρχικά κάποιος ακροδεξιός που είχε κλείσει την ημερομηνία, μετά όμως ο δήμαρχος κ.Καμίνης, παρά τις αντιρρήσεις τις Συριζαίας αντιδημάρχου και ύστερα από παρέμβαση του καθηγητή κ. Κασιμάτη, έδωσε τη σχετική άδεια στη Συντονιστική Επιτροπή Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Γι′ αυτό και αποφάσισα να πάω να μιλήσω, παραμερίζοντας τους κινδύνους για την υγεία μου όσο και – προπαντός- τα φαρμακερά βέλη όλων αυτών που οι περισσότεροι έχουν γίνει για διάφορους λόγους προπαγανδιστές των συμφερόντων αυτής της μεγάλης διεθνούς δύναμης που μας εξουσιάζει και φυσικά και της σημερινής κυβέρνησης που έφερε στο προσκήνιο το Σκοπιανό υπακούοντας τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη ανέλαβαν «αναρχικοί/αναρχικές» με κείμενό τους το οποίο δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρουν:

Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος». Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο «συλλαλητήριο για το Μακεδονικό», παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση αναρχικών με μπογιές στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στο λόφο Φιλοπάππου πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι.

Οι αναρχικοί εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι του μουσικοσυνθέτη, έριξαν τις μπογιές στην πρόσοψη και έγραψαν συνθήματα εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη σημερινή προγΟι νεαροί διέφυγαν στα γύρω στενά, χωρίς να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», απάντησε από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφους ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Τέλος, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του διάσημου μουσικοσυνθέτη.
huffingtonpost

 

ραμματισμένη ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Έχουν παραδόξως σταματήσει οι συζητήσεις σχετικά με το εάν το δημόσιο χρέος μας είναι βιώσιμο ή μη – ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ αντίστοιχες, όσον αφορά το κόκκινο ιδιωτικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτώντου Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, καλεί τα μέλη του και όλουςτους υγιείς συμπολίτες μας που αισθάνονται την ανάγκη τηςπροσφοράς, στην Εθελοντική Αιμοδοσία που κάνει στα Δεμένικα σεσυνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού ΝοσοκομείουΠατρών « Ο Άγιος Ανδρέας» την Δευτέρα 3/6 και ώρα 17:00-21:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.Αγίων ΘεοδώρωνΔεμενίκων.
Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» ολοκληρώνει μία ακόμη δημιουργική και πλούσια χρονιά σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια. Γονείς και παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, μέσα από μία σειρά δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να γνωριστούν και να εκφραστούν με έναν δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο, να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν στον τρόπο που μπορούν να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα ως ομάδα-οικογένεια.
 Πολλά τα ερωτήματα:      Ο κουμπάρος πώς θα λέγεται;  Γονέας-γ;  Γάμα;  Άλλος δηλαδή γάμα(ει) κι άλλος ο γονέας-1;     Και ο συμπέθερος;  Κι η συμπεθέρα; 
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το τζαμί στον Βοτανικό που ξεκινά την λειτουργία του σε λίγους μήνες, αλλά προφανώς οι συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγνοεί ότι 197 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 και 188 χρόνια μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830,
     Είναι η πρώτη φοράστα έξη χρόνια του, που το blog θα ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα.     Ελπίζει να είναι και η τελευταία.     Αφήνουμε για σήμερα στην άκρη μνημόνια και προδότες για να δούμε αυτή καθ' εαυτή την κοινωνία και τα προβλήματά της.
Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), καθώς τα επόμενα 24ωρα κρίνεται το μέλλον του ιστορικού ανθρωπιστικού Σωματείου.
Διαρκώς μαθαίνουμε για νέα πράγματα που μπορεί να προκαλούν καρκίνο ή να τον ενισχύουν με απαοτέλεσμα να φοβόμαστε τα πάντα!