Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην πάθουμε ψύξη

Η ψύξη προκαλείται από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Όταν για παράδειγμα από τον καύσωνα μπούμε σε έναν χώρο με ισχυρό κλιματισμό. Συνήθως ψύξη παθαίνουμε στον αυχένα, στους ώμους, και στην πλάτη, αλλά μπορεί κανείς να πάθει ψύξη ακόμα και... στο μέτωπο ή το μάτι.

Το πρόβλημα είναι ότι η ψύξη χτυπάει ύπουλα. Δεν την καταλαβαίνουμε την ώρα που την παθαίνουμε, αλλά αρκετές ώρες μετά, συνήθως την επόμενη μέρα, όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και δεν μπορούμε να στρίψουμε το κεφάλι μας.

Πρώτα απ΄όλα δεν επιτρέπεται να μένουμε ιδρωμένοι σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους, όσο και να μας αρέσει. Αν μπούμε ιδρωμένοι σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε μπλούζα ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να προστατεύσουμε τον αυχένα μας με κάποιο μαντίλι ή με μια φανέλα.

Επίσης, να αποφύγετε την απευθείας έκθεση στο κλιματιστικό.

Αν παρόλα αυτά ξυπνήσετε με τον σβέρκο σας να πονάει με κάθε κίνηση, υπάρχει λύση.

Η λήψη ενός μυοχαλαρωτικού φαρμάκου και η επάλειψη της περιοχής με μια θερμαντική αλοιφή θα σας ανακουφίσουν. Μπορείτε επίσης να κάνετε ζεστό μπάνιο δίνοντας έμφαση στην πάσχουσα περιοχή. Θα πρέπει όμως μετά να είστε σίγουροι ότι μετά το μπάνιο, δεν θα βρεθείτε μπροστά σε κάποιο ρεύμα αέρα, ή κάτω από κλιματιστικό.

Αποφύγετε, τις εντριβές με οινόπνευμα, επειδή η εξάτμισή του οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τοπικά στο δέρμα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Εάν η κατάσταση επιδεινώνεται, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε έναν ορθοπεδικό.

Πηγή: iatropedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δικαιολογημένα θεωρείται από τους κορυφαίους στο είδος του όχι μόνο στην Πάτρα και την Αχαϊα, αλλά γενικότερα σε πανελλήνιο επίπεδο και αναφερόμαστε
Η προσπάθεια απώλειας βάρους και αύξησης της μυϊκής μάζας προϋποθέτει την πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών.
Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Psychiatry, δείχνει ότι το στρες εξαλείφει τα θετικά αποτελέσματα της επιλογής καλών λιπαρών στη διατροφή.
Γία διατροφή πλούσια σε πολύχρωμα λαχανικά μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο έντερο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Ο καφές μάς τονώνει, προστατεύει το συκώτι και παρέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες με αντικαρκινική δράση. Αν λάβουμε δε υπόψη και την υπέροχη γεύση του, δεν είναι να απορεί κανείς που είναι το πιο αγαπημένο ρόφημα στον πλανήτη!
Όπως αναφέρει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν άμεσα με δύο δόσεις όλα τα παιδιά και οι ενήλικες που δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου. Αλλά στην Λάρισα υπάρχουν καταγγελίες για άρνηση να παράσχουν την δεύτερη δόση σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Εξάλλου, γιατροί και φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι υπάρχουν ελλείψεις εμβολίων στις φαρμακαποθήκες.
Χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση λειτουργούν οι ιδιωτικές τράπεζες Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ) οι οποίες σύμφωνα με πόρισμα Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, θα πρέπει να κλείσουν.
Η Αυστραλία απαγόρευσε την είσοδο σε Αμερικανό επειδή είναι γνωστός για την σθεναρή, αρνητική του στάση απέναντι στα εμβόλια γενικά καθώς είναι ενεργό μέλος του παγκόσμιου αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Πολλοί άνθρωποι έχουν το συνήθειο να αφήνουν ένα ποτήρι με νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι τους, όταν πέφτουν για ύπνο το βράδυ, προκειμένου να μην χρειαστεί να σηκωθούν και να πάνε μέχρι την κουζίνα για να πιουν νερό, αν διψάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα διατροφής διστάζουν να καλέσουν οποιαδήποτε τροφή ως “απαγορευμένη”, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρώμε απ' όλα με μέτρο, με την περιστασιακή “παρασπονδία” να κάνει την όλη προσπάθεια να “αξίζει τον κόπο”.