Σαν σήμερα «έφυγε» ο Λεωνίδας Κύρκος

«Σαν σήμερα το 2011 έφυγε ο Λεωνίδας Κύρκος. Ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, με τις θέσεις και τη δράση του ξεχώριζε όχι μόνο στην Αριστερά, αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μπροστά από την εποχή του, άνοιγε δρόμους και πάλευε για την εθνική συνεννόηση.

Δεν τον ενδιέφερε το πολιτικό κόστος, απαρνήθηκε τον λαϊκισμό. Πάντα έτοιμος και ώριμος για το νέο ξεκίνημα», έγραψε σε ανάρτησή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου.

«Γι αυτό, όταν ιδρύθηκε η Δημοκρατική Αριστερά, η παρουσία του υπήρξε η μεγάλη πολιτική και ηθική μας δύναμη. Στο μήνυμα – αποχαιρετισμό του έγραψε: «Να συνεχίσετε τον αγώνα για τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος».

 

Ο μαχητικός λόγος του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για μια μεγάλη Δημοκρατική Σοσιαλιστική Παράταξη. Όσο για την προτροπή του: «μπείτε στη σύγκρουση ιδεών, αλλά όχι στη βία και τη μισαλλοδοξία», το ερώτημα σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου είναι «Ακούει κανείς»;», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςδιοργανώνει εκδηλώσεις για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,που έχει καθιερωθεί να τιμάται την 19 η Μαΐου.
Πέρα από τις προσδοκίες των διοργανωτών φαίνεται να κινείται η προσέλευση των πολιτών από όλη την Ελλάδα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Κατά της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου στρέφεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με ανακοίνωσή του που έχει τίτλο «κάποιος να τη σταματήσει».
Ξεκίνησε η επιστροφή των ταξιδιωτών στην Αττική από τις καλοκαιρινές διακοπές, με αποτέλεσμα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να είναι αυξημένη.
Η Ελλάδα παραμένει διαχρονικά πρώτη στις προτιμήσεις των Κυπρίων, με 539.452 επισκέπτες το 2016. Το ποσοστό ανόδου συγκριτικά με το 2015 ανήλθε στο 15,7%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Από το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος, όπως φαίνεται και στον χάρτη του meteo.gr.
Το TripAdvisor δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2017, όπως τις ανέδειξαν οι αναγνώστες του στα ετήσια βραβεία Travellers’ Choice Awards.