O Χρήστος Καμπέρος ("Ελεύθεροι Άνθρωποι") εξηγεί γιατί οι νέοι πρέπει να είναι ενεργοί πολίτες - Γραφεία στην Πάτρα

H ανάμιξη με την πολιτική σήμερα στην Ελλάδα, φαντάζει εντελώς λανθασμένη. Ψεύδη, ύβρεις, συκοφαντίες, συνθέτουν ένα περιβάλλον που κάθε σοβαρός άνθρωπος θέλει να αποφύγει. Ένα περιβάλλον που το απορρίπτουν συλλήβδην και οι νέοι που αξιολογούν αρνητικά και την πολιτική και τους πολιτικούς.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πράγματι είδηση που αξίζει να αναλυθεί ή απόφαση ενός 24χρονου με βαρύ βιογραφικό, όχι μόνο να να αποφασίσει την ενασχόληση του με την πολιτική αλλά να ενταχθεί και στο νέο κόμμα του Γιώργου Τράγκα "Ελεύθεροι Άνθρωποι".

Ο Χρήστος Καμπέρος, διαθέτει σε αυτή την ηλικία, τρία πτυχία για διδασκαλία σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά. Ακόμη έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην μουσική, αφού ειναι από τα 23 του ο μαέστρος της Χορωδιας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακόμη είναι πτυχιούχας της Πολυτεχνικής Σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν-μίου Πατρών.

Ο προικισμένος αυτός νέος ανήγγειλε προ ημερών την λειτουργία γραφείων της Νεολαίας του κόμματος στην Πάτρα! Τον βρήκαμε ακριβώς στα γραφεία της Νεολαίας (Ναυαρίνου και Δ. Υψηλάντου) και η πρώτη ερώτηση ήταν: Γιατί στο κόμμα του Γιώργο Τράγκα;

ΑΠ: Στην δημοκρατική Ελλάδα υπάρχει το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Το εκλέγειν είναι απόλυτο, κάθε ένας από εμάς μπορεί να ψηφίσει όποιον θέλει, κανείς δεν τον εμποδίζει. Στο εκλέγεσθαι όμως; Ελάχιστοι Έλληνες πολίτες μπορούν να πολιτευθούν αφού όλα τα κόμματα είναι εντελώς κλειστά για την κοινωνία. Τα πρόσωπα επιλέγονται με ιδιοτελή κριτήρια, με κυρίαρχο αυτό της διαχρονικής υποταγής στον αρχηγό ή στην όποια εσωκομματική φατρία.

Αυτό δεν ισχύει στο νεοσύστατο κίνημα του Γ. Τράγκα. Δεν μας ζητά πιστοποιητικά κομματικής γραμμής, αντιθέτως μας παροτρύνει να συμμετάσχουμε στην συνδιαμόρφωση του τι πρέπει να εκφράσει το κόμμα στην κοινωνία. Αυτό είναι μια πρόκληση για έναν νέο άνθρωπο όπως εγώ και θα έχει εξαιρετική απήχηση αφού τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα "γεμίσουν" από νέους και από άφθαρτα πρόσωπα.

Πέρα από τα παραπάνω είναι ασφαλώς και ο ίδιος ο Γ, Τράγκας. Είναι μια διαφορετική φωνή που τολμάει και εκφράζει σκέψεις που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει πει. Δεν φοβάται , δεν συμβιβάζεται, είναι δυναμικός, άμεσος, τολμηρός. Θεωρώ ότι η φωνή του Γ. Τράγκα φέρνει καθημερινά μέσα σε όλα τα σπίτια των Ελλήνων την πραγματική εικόνα της σημερινής κοινωνίας μας και όλοι όσοι τον ακούνε δεν μπορούν παρά να πουν «Έχει δίκιο !! Έτσι είναι τα πράγματα !!Όπως ακριβώς μας τα λέει !! ».

ΕΡ: Ωστόσο ο Γ. Τράγκας έχει ένα κοινό με βάση όσα υποστηρίζει στις εκπομπές του. Επιτρέψτε μου ένα προσωπικό τεστ: Ευθύνεται η κυβέρνηση για την κατάσταση λόγω πανδημίας σήμερα; Γνωρίζουμε τι λέει ο Τράγκας, εσείς τι λέτε;

ΑΠ: Αν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση; Φυσικά ευθύνεται ! Έχει κινηθεί σπασμωδικά, χωρίς να χρησιμοποιήσει, αν μη τι άλλο, την απλή κοινή λογική όταν μετά από τόσους μήνες δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το να κρατάς τα μικρομάγαζα κλειστά δεν είναι η μοναδική μέθοδος που διαθέτεις για να  σώσεις το λαό σου από τις ολέθριες επιπτώσεις της πανδημίας .Η χώρα μας έχει ένα κάκιστο Εθνικό  σύστημα Υγείας που λειτουργούσε άσχημα και προ πανδημίας, πόσο μάλλον τώρα. Ο μοναδικός λόγος που δεν έχει καταρρεύσει ακόμα είναι χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών ! Όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα κάνουν εμάς τους νέους αλλά και όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας να αισθανόμαστε ότι είμαστε μέσα σε ένα ακυβέρνητο καράβι εν μέσω τυφώνα!

ΕΡ: Πιστεύεις στην κριτική του "όλα τα κάνουν λάθος";

ΑΠ: Θεωρώ ότι το να γενικεύει κανείς και να βγάζει βαρύγδουπα συμπεράσματα δεν οδηγεί πουθενά. Αυτές είναι τακτικές που χρησιμοποιούν χρόνια τώρα όλα τα παλιά κόμματα και είδαμε ότι δεν οδήγησαν την χώρα μας πουθενά . Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι «όλα τα κάνουν λάθος ». Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται τεράστια λάθη. Όλο αυτό με κάνει συχνά να αναρωτιέμαι « Γιατί κανείς δεν αγαπάει πραγματικά αυτήν την χώρα; Τη Χώρα μας;» Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν είναι δουλειά των νέων να γκρεμίζουν το παλιό. Στη θέση των ερειπίων πρέπει να πούμε τι θα βάλουμε. Ξέρουμε;

ΕΡ: Συνεπώς πως θα λειτουργήσετε ως Νεολαία Πάτρας του κόμματος; Ξέρετε;

ΑΠ: Ναι αυτό το ξέρουμε. Υπάρχουν τρία πεδία προβληματισμού και δράσεων για εμάς . Τι χρειάζεται σήμερα ο νέος, τι θέλει για την πόλη του, τι θέλει για την χώρα του.

ΕΡ: Ας τα πάρουμε ένα ένα: Τι χρειάζεται σήμερα ο Έλληνας νέος.

ΑΠ: Σας δίνω το δικό μου παράδειγμα υπογραμμίζοντας ότι αφορά χιλιάδες νέα παιδιά, όχι μόνο εμένα. Είμαι σε όλη τη χώρα, ένας από τους καλύτερους στο ακορντεόν. Κανείς δεν θα μου προτείνει ποτέ να αξιοποιηθώ. Στην Ελλάδα κάθε νέος με σπουδαίο ταλέντο είναι απερίγραπτα μόνος. Η αναξιοκρατία είναι θεσμός, μια βαριά κοινωνική ασθένεια που θα την πολεμήσουμε από την πρώτη στιγμή. Από το Σχολείο θα πρέπει να έχει εντοπιστεί το ταλέντο κάθε παιδιού και να ετοιμάζεται η αξιοποίηση του έξω στην αγορά. Φυσικά πέραν της αναξιοκρατίας υπάρχουν κι άλλα, θα έχουμε ευκαιρίες να τα πούμε.

ΕΡ: Στην πόλη του, τι χρειάζεται σήμερα ο νέος; Μιλάμε για την Πάτρα.

ΑΠ: Πρέπει στην πόλη μας να νιώθουμε σημαντικοί. Να είναι όμορφή. Να έχουμε χώρους άθλησης. Να υπάρχουν δυνατότητες εργασίας όχι μόνο για εμάς αλλά και για την οικογένεια. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εδώ και 30 χρόνια η Πάτρα είναι ανίκανη να φτιάξει μια πίστα σκειτ μπορντ για τα Πατρινόπουλα που το αγαπούν. Και τι κάνουν τα παιδιά; Μαζεύουν ξύλα και άλλα σκουπίδια απέναντι στην Παντάνασσα, φτιάχνουν με αυτά μια πίστα για κλάματα και αθλούνται εκεί. Πώς να νιώθει για την πόλη του αυτό το παιδί; Μόνο εγκατάλειψη. Και κανείς δεν το βλέπει.

ΕΡ: Και για τη χώρα;

ΑΠ: Η Δημοκρατία να λειτουργεί, γιατί όλοι το ξέρουμε, δεν λειτουργεί. Και να αποκτήσουμε επιτέλους όλες τις υποδομές, φανταστείτε δεν έχουμε ούτε τρένο, μόνο εμείς σε όλη την Ευρώπη. Άθλια λιμάνια,

ΕΡ: Επιτρέψτε μου την ερώτηση. Μπορούν νέα παιδιά όπως εσείς να έχουν σωστή άποψη για τόσο σημαντικά θέματα τα περισσότερα μάλιστα άλυτα;

ΑΠ: Δεν υπάρχει κάποια επιφοίτηση με την οποία έχουμε άποψη για τα πάντα. Υπάρχει όμως ο τρόπος να αποκτήσουμε τη γνώση που χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα μιλώντας με σημαντικά δημόσια πρόσωπα της πόλης έχουμε άποψη πως η Πάτρα μπορεί να γίνει ομορφότερη.

Διαβάζοντας μελέτες, βλέπουμε ότι οι νέοι σε ποσοστό 85% θεωρούν ότι τα κόμματα θέλουν να επανεκλέγουν τους ολίγους. Προϋπόθεση για να έχει κανείς άποψη είναι να είναι ενεργός πολίτης. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε με τη Νεολαία Πάτρας. Να είμαστε ενεργοί στα κοινά.

ΕΡ: Τελευταία ερώτηση: Πώς θα μπορέσετε να περάσετε τις θέσεις σας, τις απόψεις σας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί ότι νέο εμφανιστεί;

ΑΠ: Νομίζω ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Υπάρχει το Διαδίκτυο που σου δίνει τη δυνατότητα έκφρασης. Υπάρχουν οι εκπομπε΄ς του Τράγκα που τις βλέπουν σε όλη την Ελλάδα. Ήδη με σχεδόν 500 νέα παιδιά είμαστε συνοδοιπόροι στο Facebook.

Πιστεύω επίσης ότι αν εκφράσουμε πραγματικές αγωνίες και όχι φτηνό κομματισμό, αυτό θα μας ανοίγει πόρτες και στα ΜΜΕ. Θα έχουμε βήμα είμαι σίγουρος. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιοποιήσουμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας με τη Νεολαία Πάτρας των "Ελεύθερων Ανθρώπων". ' Άλλωστε μια αρχή ήδη έγινε με εσάς και σας ευχαριστούμε πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Είθισται σε περιόδους διακοπών και καύσωνα να μην υπάρχουν πολλές ειδήσεις.Και γενικώς έτσι είναι.
Όσοι έχουν διαβάσει τα τραγικά νούμερα της οικονομίας, αντιλαμβάνονται ότι η περίφημη εκτόξευση που ευαγγελίζεται το μητσοτακικό καθεστώς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη φενάκη για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού.
Δυο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη κατόπιν στηρίξεως Αντώνη Σαμαρά.
Βασικοί κανόνες πολιτικής. Ποτέ ένας ηγέτης δεν αποκαλεί τους πολίτες τζαμπατζήδες ακόμη κι αν σφάλουν, για ευνόητους λόγους.
 Το χθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων του κουμπάρου τα λέει όλα.Το μητσοτακικό καθεστώς βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.
Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τα δυο χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ και την απαλλαγή μας από το «χτικιό» του Σύριζα.
Με μια κίνηση το περίφημο αφήγημα περί αριστείας που διατρανώνουν ο πρωθυπουργός και οι συνδαιτυμόνες του από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της χώρας κατέρρευσε με πάταγο
Εκατοντάδες μέλη, στελέχη, φίλοι και επιτροπές του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
Εκατοντάδες μέλη, στελέχη, φίλοι και επιτροπές του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είναι μια ακόμη περίπτωση «βούτυρου στο ψωμί» του Κυριάκου.