Apple: Παρουσιάστηκε το iOS 13 - Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του

Το iOS 13, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τα iPhone είναι γεγονός. Η Apple παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση που διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και στην οποία η εταιρεία δείχνει να "ποντάρει" πολύ.

Τη σκηνή του WWDC 2019, του παγκόσμιου συνεδρίου των προγραμματιστών της επέλεξε η Appleγια να παρουσιάσει το iOS 13, τη νέα έκδοση του λογισμικού της για τα iPhone.

Σύμφωνα δε με τον Κρεγκ Φεντερίγκι, αντιπρόεδρο ανάπτυξης λογισμικού του αμερικανικού κολοσσού, η νέα αυτή κυκλοφορία αποτελεί τη "νέα μεγάλη έκδοση για το iOS" εξασφαλίζοντας θεαματικές βελτιώσεις και αλλαγές, με κορυφαία όλων το "dark mode". Οι άνθρωποι της Apple υπόσχονται πάντως μεγαλύτερες ταχύτητες και βελτιωμένη λειτουργικότητα στη νέα έκδοση. Έτσι, λ.χ., το ξεκλείδωμα των συσκευών με Face ID θα μπορεί να πραγματοποιείται ως και 30% ταχύτερα, ενώ δύο φορές γρηγορότερα θα γίνεται και η εκκίνηση των εφαρμογών.

Το "dark mode" αποτελεί πλέον γεγονός, με το μαύρο background στο μενού και την υψηλή αντίθεση που προσφέρει να καθιστά ευκολότερη τη χρήση των συσκευών το βράδυ και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Άλλες καινοτομίες είναι το νέο swiping πληκτρολόγιο, οι ανανεωμένες υπενθυμίσεις, ανανεώσεις και βελτιώσεις στο Apple Mail και το Safari, η streetview λειτουργία στους χάρτες της Apple, νέα Memoji, νέα εργαλεία για διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο, κ.α.

 

πηγη: https://www.news247.gr/technologia/apple-paroysiastike-to-ios-13-ayta-einai-ta-nea-charaktiristika-toy.7455969.html?fbclid=IwAR3ojSMKaVlJaVU4qPnDdngEenXNa6P6JXQVc8QrAz-Yl5tpnnL8lrmu-yI

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ακούστε τι δήλωσε ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, στην εκπομπή της Άντυς Μαγνησαλή για την ημερίδα που έγινε για την εξάπλωση του 5G και τις επιπτώσεις του στην υγεία.
Η Huawei έστειλε την επίσημη πρόσκληση στους εκπρόσωπους τύπου για την παρουσίαση που ετοιμάζει για το νέο Huawei Mate 10.
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, ανανεώνεται και αλλάζει το σχεδιασμό του News Feed, των σχολίων, των link previews και των εικόνων προφίλ τόσο στην desktop έκδοση του όσο και στην mobile
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το πώς η χρήση του Facebook από νεαρές γυναίκες μπορεί να τις κάνει να αποκτήσουν αρνητική εικόνα για το σώμα τους, αλλά και να ακολουθήσουν επικίνδυνες δίαιτες, προκειμένου να χάσουν γρήγορα σωματικό βάρος, ακόμα και σε περιπτώσεις κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο για την καλή φυσική τους κατάσταση, αλλά και ανθυγιεινό.
Η υποκλοπή τεχνολογικών και βιομηχανικών μυστικών στην αρχή αποδίδει και ωφελεί τη χώρα που έβαλε τους κατασκόπους να την κάνουν.
Το νέο "θαυματουργό" νανοτσίπ που θεραπεύει τραύματα και αναγεννά όργανα με ένα απλό άγγιγμα αποκαλύπτουν οι επιστήμονες των ΗΠΑ.
Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφτασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά.
Πρόωρες ενδείξεις κατάθλιψης σε έναν άνθρωπο μπορεί να διαγνώσει εγκαίρως ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υπολογιστή που ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ, το οποίο επιτυγχάνεται αναλύοντας απλώς τις φωτογραφίες των χρηστών που έχουν αναρτήσει στο Instagram, στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει, έχουν μείνει άφωνοι από την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση του. Άλλοι πάλι το έχουν δει σε ταινίες, γκουρμέ παρουσιάσεις εστιατορίων και φαντάζονται την ημέρα που θα το γευτούν.