Το lockdown των αναλώσιμων

 

Κατερίνα Γκαράνη: 

Ξεκινάει το lockdown της κατάθλιψης διότι πλέον δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην Ελλάδα -από παραγωγή, εμπόριο, σύστημα Υγείας- λόγω της εγκληματικής απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για τον άνευ ελέγχου τουρισμό.

Στο lockdown της Άνοιξης υπήρχε ο χρόνος για να προετοιμαστούν για τις νέες συνθήκες που η πανδημία επιβάλλει στην οικονομία και στον τρόπο ζωής μας, υπήρχε το επιχείρημα να πιεστεί η Ε.Ε και ο ESM να σταματήσει διά παντός να ζητά από την Ελλάδα κεφάλαια, τόκους αλλά και δημόσια περιουσία με γελοίο αντίτιμο, να κάνει αλλαγή πλεύσης στην οικονομία στηρίζοντας πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή ρίχνοντας τους έμμεσους και άμεσους φόρους, να λήξει το θέμα της φορολογίας ακινήτων και να επιβάλλει στις εταιρείες ενέργειας και καυσίμων μείωση που να φτάνει στις τιμές του 2008.

Μένεις λοιπόν κλεισμένος στο σπίτι για να σώσεις τι; Για να δεις τι όταν οι πόρτες θα ανοίξουν; Τα λουκέτα των επιχειρήσεων; Το κατεστραμμένο άνευ προηγουμένου σύστημα Υγείας; Ή να μπαίνουν οι μπάτσοι στο σπίτι του γείτονα και να τον πετάνε έξω λόγω νέου πτωχευτικού δικαίου; Δεν μπορείς να ακολουθείς το πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας ευρωπαϊκών χωρών όπως Γερμανίας, Γαλλίας και Βελγίου γιατί οι χώρες αυτές δεν είναι χώρες που τους βρήκε η πανδημία σε πτώχευση και Επιτροπεία. Και όταν σου επιβάλλουν να κάνεις αυτά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει, απλά επιλέγεις να σώσεις την χώρα και τον λαό και όχι να είσαι το καλό παιδί μπας και πάρει κάποια ευρωπαϊκή επιδότηση ανάπηρης χώρας.

Οι κάτοικοι των χωρών αυτών θα το αντέξουν και αυτό το lockdown και το επόμενο που θα έρθει μετά τις εξόδους για να κινηθεί η εορταστική αγορά των Χριστουγέννων με εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα γιατί θα υπάρχει χώρα για να αντέξουν.

Ο Έλληνας θα έχει μία κυριολεκτικά πια καμένη γη με εμπρηστές τους πολιτικούς εκπροσώπους που οι ψηφοφόροι επέλεξαν. Διότι αυτούς τους 10 τελευταίους μήνες κανένα κόμμα απολύτως δεν έκανε ουδεμία νύξη για λύσεις παρά μόνο φτηνή αντιπαράθεση για αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις γιατί κλείνουν (και όχι να μείνουν ανοιχτές και στην πανδημία) στηρίζοντας μεγαθήρια ξένων συμφερόντων, για το "φταίει ο Καπιταλισμός" ο αιώνιος αόρατος μπαμπούλας που ΟΛΟΙ είναι γρανάζια του συνειδητά και βέβαια "κάντε ΜΕΘ" που σημαίνει ότι είχαν πάρει απόφαση να μας ξαμολήσουν έξω στον ιό επιλέγοντας άπαντες την ευγονική αν και υπήρχαν παραδείγματα όπως της Ταϊβάν, του Βιετνάμ αλλά ακόμα και της Αυστραλίας διότι δεν πεθαίνεις από τον ιό αλλά θα πεθάνεις όταν ο ιός καταστρέψει το σύστημα Υγείας και βέβαια το οικονομικό θεμέλιο της χώρας: Τους ίδιους τους πολίτες. Όλοι τους, άπαντες μάς βλέπουν ως αναλώσιμους και η κατάθλιψη ξεκινά όταν συνειδητοποιείς ότι τελικά αναλώσιμος είσαι φουκαρά και τίποτε άλλο.

Θα πρότεινα να συνεχίσετε να χειροκροτάτε στα μπαλκόνια. Απασχολεί το κεφάλι η χαζή χαρά και η με το ζόρι αισιοδοξία για να μην πηδήξετε από τα μπαλκόνια. Μην νομίζετε δηλαδή ότι δεν θα τους βόλευαν αυτή την στιγμή 15.000 επιπλέον αυτοκτονίες απόγνωσης. Λιγότερες ΜΕΘ, λιγότερο βάρος στο σύστημα Υγείας για οποιοδήποτε λόγο ασθένειας και λιγότερα επιδόματα...

Ο θάνατός μας, η ζωή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Του Όφι ΙοβόλουΙστορικά η ανθρωπότητα αντιμετώπισε πολύ χειρότερες πανδημίες από του κορονοϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια.
Επιμένει ο πρωθυπουργός να βαυκαλίζεται ότι διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της κορονο-κρίσης, ενώ οι αρρυθμίες, οι αστοχίες και οι παλινωδίες της λίαν προσφάτως ανασχηματισμένης κυβέρνησης αποδεικνύουν περίτρανα ότι βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
...κι οι θεομπαίχτες ιεράρχες αντί να υψώσουν φωνή για τον Χριστό τους, ή να πάνε να
Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει τον λαό ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει ισχυρότερη το νέο έτος, η αμείλικτη πραγματικότητα του χάλασε τα σχέδια.
Φαίνεται πως το νόημα είναι στα αζήτητα για μια ακόμη φορά σ’ αυτή τη χώρα. Ξαφνικά αυστηρότερο lockdown. Ακόμη και κάποιοι επιδημιολόγοι αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση. (Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δεν μπορούσε να ερμηνεύσει την απόφαση στο κανάλι Star).
Τί κοινό έχουν τα ξυράφια ασφαλείας του Gillette, τα ξυράφια Bic του βαρώνου Marcel Bich, το ξυράφι του Occam και το ξυράφι του Hanlon;
Καθημερινά εντείνεται ολοένα και περισσότερο το κύμα προπαγάνδας της κυβέρνησης, εν μέσω μάλιστα του υποτυπώδους εορταστικού κλίματος, για τους επικείμενους εμβολιασμούς του πληθυσμού.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, ο μέσος πολίτης, ανήμπορος να κρίνει από μόνος του τα σύνθετα ιατρικά ζητήματα που έχουν προκύψει και που άλλαξαν τις ζωές μας, παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τους ειδικούς.
Του Όφι ΙοβόλουΤο τερμάτισε ο παραλίγο Μωυσής και νυν Έλβις της Ευρώπης.Αλλά θα μας πείτε... και τι έγινε που αντί να έρθουν τα εκατομμύρια εμβόλια που μας έταξε ήρθαν μόνο δυο κούτες;
Και θέλει να μας πείσει ο παραλίγο Μωυσής και νυν Έλβις της Ευρώπης ότι ένα φορτηγάκι με εμβόλια θα φέρει τη λευτεριά.