Το Μαξίμου κατά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Τέρμα τα «Σωτήρη» μου

Τέρμα οι φιλοφρονήσεις. Το μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έξαλλος με την επιτροπή των επιστημόνων, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε κάτι σαν την «ιερή αγελάδα» της κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση της πανδημίας, βρίσκεται στην χειρότερη επίδοση από πλευράς των μέτρων που έχουν παρθεί παγκοσμίως, μας περνάει μόνο ο Λίβανος, έχουμε ξεπεράσει ακόμα και την Βενεζουέλα, αλλά την ίδια στιγμή καταγράφουμε θλιβερό ρεκόρ στους θανάτους επί των κρουσμάτων, προκαλεί τριγμούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την επιτροπή λοιμωξιολόγων, δίνοντας της την απαραίτητη προστασία, καθώς και πολιτική και μιντιακή κάλυψη.

Όποιος υπουργός τολμούσε να καταφερθεί δημοσίως κατά της επιτροπής, αντιμετώπιζε την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού. Στις εφημερίδες που πρόσκεινται στο μέγαρο Μαξίμου, η επιτροπή ήταν πραγματικά στο απυρόβλητο.

Αυτό έλαβε τέλος. Ο πρωθυπουργός θεωρεί την επιτροπή και τους επιστήμονες υπεύθυνους για την κατάρρευση τόσο του συστήματος υγείας, όσο φυσικά και της οικονομίας που οδηγεί σε απόγνωση την κοινωνία. Κυρίως όμως δεν θα το συγχωρήσει ποτέ ότι τον παρέσυραν τον Ιούνιο του 2020 να κάνει μία επική ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου και διαβεβαίωνε το πανελλήνιο πως το φθινόπωρο θα άρχιζε η ανάκαμψη και «ο ήλιος θα έλαμπε στην καρδιά του Χειμώνα».

Αυτός είναι και ο λόγος της οργισμένη παρέμβαση του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις, χωρίς να αποκλείουμε και τυχόν ποινική διερεύνηση ευθυνών των επιστημόνων που χάραξαν την κυβερνητική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Οταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι η μοναδική αστυνομική πλευρά του θέματος πρέπει να είναι η διαλεύκανση της δολοφονίας.
Ποιες υποθέσεις φωτιά χειριζόταν ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ;
Ο κάθε πολίτης κάθε κράτους, υποτίθεται ότι βελτιώνεται μέσω της παιδείας που προσφέρει το κράτος, αισθάνεται ασφαλής μέσω της δικαιοσύνης που θα απονεμηθεί αν αδικηθεί και βρίσκει παρηγοριά μέσω του θρησκευτικού οργανισμού στον οποίο πρόσκειται.
Μπορεί να ακούγεται και ως πολυτέλεια. Το να ανησυχεί δηλαδή κανείς, για τα όσα θα ακολουθήσουν, κατά τη διαδικασία επανόδου στην κανονικότητα.
Ζούμε σε μια χώρα που - με πρόσχημα τον ιό -  σε δέρνουν επειδή βγήκες να μαζέψεις λίγο
Grigoris Petrakos Φέτος "έφυγαν" 130.000 άνθρωποι στην Ελλάδα. Οι 6.000 από/με "covid". Εγώ θα σταθώ στους άλλους 124.000 που χωρίς να φταίνε τους ΕΠΕΒΛΉΘΗ να πεθάνουν ΟΛΟΜΌΝΑΧΟΙ, απομονωμένοι κ φοβισμένοι.
Οι 63 πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας αναμένεται να καταθέσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας,
Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιχειρηματίες στην εστίαση και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις χθεσινές ειρωνικές δηλώσεις του υπουργού για τα κλειδιά των καταστημάτων που ζητά να του τα στείλουν. 
Ξημέρωσε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο χιόνια και ειδήσεις.Τι να πρωτοπούμε; Τι να προλάβουμε;Έχει απ’ όλα ο μπαξές της ειδησεογραφίας.