Τένις: Ανακοίνωση ΕΦΟΑ κατά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη γραφειοκρατία στο μητρώο σωματείων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), διαμαρτυρόμενη για γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχει εφαρμόσει η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, προκειμένου τα Σωματεία-Μέλη να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο.

Η Ε.Φ.Ο.Α. κατηγορεί τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) για εμπόδια στην εγγραφή Σωματείων στο μητρώο της Γραμματείας. Κατά την Ομοσπονδία, «αυτή η γραφειοκρατία» έχει ως αποτέλεσμα να έχουν εγκριθεί ελάχιστα Σωματεία-Μέλη και χρηματοδότηση και δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της».

«Η Ε.Φ.Ο.Α. έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, εδώ και χρόνια, σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής (Μητρώο) όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, για τη δημόσια και διαφανή παρακολούθηση της συμμετοχής όλων των Σωματείων-Μελών της.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. παρακολουθεί την καθημερινή ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΓΓΑ, σε σχέση με τα Σωματεία-Μέλη της, που προεγγράφηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ, καθώς και τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας, που μόνο θλίψη προκαλούν και θεωρούμε ότι αποτρέπουν εθελοντές να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Πολύ δε περισσότερο σε δύσκολες ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της πατρίδας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, εξαίροντας το αθλητικό έργο που παράγεται «από σωματεία ενώσεις, προπονητές, γονείς και κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες».

«Χρειάστηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το αδιέξοδο που φαίνεται πλέον καθαρά στον ορίζοντα, για να ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πως όλα τα Σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο, θα λάβουν μέρος στην κατανομή της χρηματοδότησης των 12.000.000€, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση εγγραφής στο Μητρώο και στις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών μέχρι την 15η Μαρτίου του 2020», τονίζει η ΕΦΟΑ στην ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία ζητά α αποσυνδεθεί το Μητρώο από τις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών και να πραγματοποιηθούν , άμεσα, οι εκλογές λαμβάνοντας υπόψη μόνο την αθλητική αναγνώριση και την αγωνιστική δραστηριότητα των Σωματείων-Μελών.

«Καλούνται άμεσα τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α. να στείλουν στο info@efoa.gr την ενημέρωση που έλαβαν μέχρι σήμερα από την ΓΓΑ, για τις εκκρεμότητες που τους έχουν κοινοποιηθεί, σε σχέση με την ολοκλήρωση της  νομιμοποίησής τους στο Μητρώο. Η εγγραφή στο Μητρώο θα πρέπει να μείνει ανοικτή μέχρι την 31.12.2021.

Η Ε.Φ.Ο.Α. θα παράσχει κάθε βοήθεια, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την γραφειοκρατική διαδικασία της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, σε όλα τα Σωματεία-Μέλη. Θα αποδελτιώνει και ομαδοποιεί τις εκκρεμότητες και θα τις ανακοινώνει τακτικά σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού η Ε.Φ.Ο.Α. αποφάσισε να συνεργαστεί με γραφείο Νομικής Υποστήριξης, προς το οποίο θα διαβιβαστούν όλες οι εκκρεμότητες των Σωματείων-Μελών, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν για τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση», καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πρόταση για κοινή τηλεδίασκεψη πρότεινε σήμερα ο Βαγγέλης Λιόλιος σε όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ για την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μήνα
Απάντηση στο αίτημα του Βαγγέλη Λιόλιου για διαδικτυακές εκλογές έδωσε ο Άγγελος Παπανικολάου και ήταν αρνητικό.
Τελεία και παύλα σε όλη την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχμθεί τελευταία και γύρω από την τήρηση ή όχι
Έκλεισε η εκκρεμότητα του υπεύθυνου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην ΠΑΕ Παναχαϊκή μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σωτηρόπουλου και ο δικηγόρος Δημήτρης Γκαβέρας
  Χθεσινές βραδινές πληροφορίες λένε ότι πολύ πιθανό είναι ο Προμηθέας να αντικαταστήσει και τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ Ίαν Μίλερ, που τον τελευταίο
Δεν είναι μόνο ο Ντελρόι Τζέιμς που θα αποτελέσει παρελθόν από τον Προμηθέα σε λίγες μέρες και στην προσπάθεια του κόουτς Γιατρά να ανακατέψει την τράπουλα
Αναβλήθηκε το παιχνίδι της Ναντέρ με την Μπούρσασπορ που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Δευτέρας στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής
  Άσχημα ξεκίνησε η εβδομάδα για τις οικογένειες των Απόλλωνα και Έσπερου ΑΟΠΑ, καθώς την Κυριακή έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Γιαννακόπουλος,
  Για μια ακόμη φορά ο τεχνικός του Προμηθέα σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αναβολής του αυριανού αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου