Τέλος τα SMS για τις μετακινήσεις ; - Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τα SMS στο 13033 και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, καθώς θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, ενώ ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου, ενδέχεται να εισηγηθούν την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Άλλωστε νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισήμανε πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το ζήτημα της κατάργησης των sms για τις μετακινήσεις μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι αναφορικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις είπε ότι αυτές θα επιτραπούν με το άνοιγμα του τουρισμού ενώ, αναφορικά με τις διαδημοτικές, είπε ότι το «λογικό είναι να επιτραπούν με το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου, ωστόσο αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

«Όπως ήδη είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει χαράξει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τρεις βασικούς σταθμούς:

-Επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους την Δευτέρα 3 Μαΐου.

-Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων την Δευτέρα 10 Μαΐου.

-Άνοιγμα του Τουρισμού και απελευθέρωση υπερτοπικών μετακινήσεων το Σάββατο 15 Μαΐου».