Στο χορό των Ρίχτερ η Δυτική Ελλάδα - Τι λέει ο καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Ισχυρή  σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 6 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα  της Τρίτης προς σήμερα Τετάρτη με επίκεντρο 31 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Πάτρας  και 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου κοντά στο Μαραθιά Φωκίδα πολύ κοντά στη Ναύπακτο.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ήταν μόλις 4 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στην σελίδα που διατηρεί στο facebook ο σεισμολόγος – καθηγητής σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικο’υ Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.
Ο κ. Τσελέντης αναφέρει επίσης ότι η περιοχή ήταν διεγερμένη και πως πιστεύει πως όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά.
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Τσελέντη έχει ως εξής :
“Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά
Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας όπου σε πραγματικό χρόνο μπορείτε να βλέπετε την εξέλιξη του φαινομένου”.