ΣΚΕΑΝΑ: Σύσκεψη με τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Κακούνη

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη του ΣΚΕΑΝΑ με τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Κακούνη και εκπροσώπους των εργαζομένων, στα γραφεία του Συλλόγου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών όλων των παράκτιων περιοχών. Επιπλέον το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας και εκπρόσωποι καταστημάτων από την Ακράτα.Η συνάντηση, η οποία έγινε μετά από αίτημα του Δ.Σ του ΣΚΕΑΝΑ, σε συνέχεια της συμβολικής κατάληψης της υπηρεσίας την προηγούμενη εβδομάδα, είχε σκοπό να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση από τους λειτουργούς της υπηρεσίας σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τον νέο νόμο έτσι ώστε να υπάρχει στο μέλλον μια καλή συνεργασία και από τις δύο πλευρές και να καταστούν σαφείς οι κανόνες στους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται όλα τα καταστήματα που κάνουν χρήση αιγιαλού. 

Ο κ. Κακούνης μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ ότι μέχρι τις 21 Ιουνίου θα διενεργηθούν αυτοψίες και μέχρι τις 28 Ιουνίου θα έχουν αναρτηθεί όλες οι άδειες. Επίσης κατέστη σαφές από την πλευρά της Κτηματικής ότι επιτρέπεται μόνο η απλή χρήση αιγιαλού, δηλαδή ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύονται οποιασδήποτε μορφής σκίαστρο, πέργκολα ή κιόσκι. 
 
Στην συνέχεια ακολούθησε ανοιχτός διάλογος όλων των συμμετεχόντων, με την αγωνία των καταστηματαρχών να είναι εμφανής και ο κ. Κακούνης τόνισε ότι εάν ισχύσουν όλα όσα συζητήθηκαν και συμμορφωθούν όλα τα καταστήματα με τις διατάξεις του νόμου τότε θα υπάρχει μια καλή συνεργασία και η υπηρεσία θα είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών. 

Τέλος ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον νέο προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας, κ. Κακούνη για την ενημέρωση και τον χρόνο που έχει αφιερώσει και θα συνεχίσει να αφιερώνει στα ζητήματα του κλάδου αλλά και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας, το οποίο σημειωτέον δουλεύει υπερωρίες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτοψίας και αδειοδότησης.   

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας με τον Αντιδημάρχο κ. Στάμο, την κα Νιάρου  και τους τοπικούς φορείς του Ρίου και του Ακταίου σχετικά με το ζήτημα των έργων για τον αγωγό που θα μεταφέρει ρεύμα υψηλής τάσης και θα περάσει από το Ρίο.  
Συνάντηση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ καθώς και πολλά μέλη του, το απόγευμα του Σαββάτου, με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, κα Σία Αναγνωστοπούλου και τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Κώστα Σπαρτινό, με κεντρικό θέμα συζήτησης την χρήση του αιγιαλού από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.
H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.
Ακούστε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση του ΦΠΑ.
Ακούστε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τη σημερινή απεργία του κλάδου στην Πάτρα.
Ακούστε τι δήλωσε το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τις δράσεις του ΣΚΕΑΝΑ και των υπόλοιπων οργανώσεων για το κατά πόσο τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος τις βραδινές ώρες στα καταστήματα εστίασης.