ΣΚΕΑΝΑ: σύσκεψη με τον Αντιδημάρχο κ. Στάμο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας με τον Αντιδημάρχο κ. Στάμο, την κα Νιάρου  και τους τοπικούς φορείς του Ρίου και του Ακταίου σχετικά με το ζήτημα των έργων για τον αγωγό που θα μεταφέρει ρεύμα υψηλής τάσης και θα περάσει από το Ρίο.  
Κατά την σύσκεψη κατατέθηκαν από το προεδρείο και τους καταστηματάρχες της περιοχής τα προβλήματα που θα επιφέρει το έργο και η εκσκαφή κεντρικών δρόμων του Ρίου.
Ως εκπρόσωποι της εστίασης θεωρούμε ότι αυτό θα αποβεί καταστροφικό για τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς 
θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και κυκλοφοριακής συμφόρησης και κάτι τέτοιο όπως είναι αυτονόητο, την καλοκαιρινή περίοδο θα είναι άκρως επιζήμιο  οικονομικά για τα μαγαζιά με κίνδυνο ακόμα και την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τους. 
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό σκέλος του προβλήματος είναι ότι  θα επιβαρυνθεί  πολύ η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων που θα διοχετεύεται σε δρόμους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για τέτοια επίπεδα κίνησης όπως φυσικά και των επισκεπτών με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται για ώρες στα αμάξια τους μέσα στην ζέστη . Είναι γνωστό ότι η
περιοχή έχει επιβαρυνθεί αρκετά και στο παρελθόν για αντίστοιχους λόγους και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι γνωστά.
Επιπλέον ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά προάστια της Αχαΐας θα έχει την εικόνα του εργοταξίου μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν, πράγμα που θα αποτρέπει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τους τουρίστες να το επισκεφθούν. 
Το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΚΕΑΝΑ είναι να αναβληθεί η έναρξη των έργων μέχρι το Φθινόπωρο και να ληφθούν όσα μέτρα είναι αναγκαίο για να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η καθημερινότητα και η επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής. Ο ΣΚΕΑΝΑ είναι έτοιμος να προβεί σε άμεσες και μεγάλες κινητοποιήσεις, τις οποίες θεωρεί απαραίτητες,  σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα καθώς είναι ζωτικής σημασίας.
Ο Αντιδήμαρχος αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα κατατέθηκαν στον τραπέζι
διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για επανεξέταση του ζητήματος με σκοπό την αναβολή των έργων για το φθινόπωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη του ΣΚΕΑΝΑ με τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Κακούνη και εκπροσώπους των εργαζομένων, στα γραφεία του Συλλόγου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών όλων των παράκτιων περιοχών. Επιπλέον το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας και εκπρόσωποι καταστημάτων από την Ακράτα.
Συνάντηση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ καθώς και πολλά μέλη του, το απόγευμα του Σαββάτου, με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, κα Σία Αναγνωστοπούλου και τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Κώστα Σπαρτινό, με κεντρικό θέμα συζήτησης την χρήση του αιγιαλού από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.
H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.
Ακούστε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση του ΦΠΑ.
Ακούστε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τη σημερινή απεργία του κλάδου στην Πάτρα.
Ακούστε τι δήλωσε το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για τις δράσεις του ΣΚΕΑΝΑ και των υπόλοιπων οργανώσεων για το κατά πόσο τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος τις βραδινές ώρες στα καταστήματα εστίασης.