Πρεμιέρα του νέου Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα

Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία ξεκίνησαν τυπικά σήμερα τις δραστηριότητές τους οι καθηγητές (φωτογραφία) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που βρίσκεται στην Πάτρα.

Το Τμήμα θα δεχτεί τους νέους φοιτητές του στο χώρο του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Κουκούλι και σήμερα οι καθηγητές και το τεχνικό προσωπικό του είχαν την πρώτη τους Γενική Συνέλευση με αντικείμενο την ακαδημαϊκή οργάνωση του Τμήματος. Το Τμήμα έχει 27 καθηγητές σαν μόνιμο προσωπικό, 2 νέοι καθηγητές είναι υπό διορισμό και άλλοι 2 καθηγητές έχουν ήδη ζητήσει να μετακινηθούν από άλλα πανεπιστήμια προκειμένου να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. .

Αυτή η κίνηση στην πρώτη ουσιαστικά μέρα λειτουργίας του νέου τμήματος δίνει το στίγμα του νέου εκπαιδευτικού και ερευνητικού πόλου που δημιουργείται στην Πάτρα. Το νέο Τμήμα θα υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο 240 φοιτητές, καθώς έχει ήδη ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τις προσεχείς εβδομάδες οι υποψήφιοι καιαναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον εκπαιδευτικό ιστό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Πάτρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Τμήματος οριοθετήθηκαν οι πρώτες περιοχές δράσης και δρομολογήθηκε το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί στους υποψήφιους φοιτητές μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Πηγές μέσα από το Τμήμα μιλούν για έναΜ προχωρημένο πρόγραμμα σπουδών, σύγχρονο, με έμφαση στις δεξιότητες των φοιτητών και με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας και τη βιομηχανία. Το Τμήμα διαθέτει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα επαναπροκυρηχθεί προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο σπουδών στους φοιτητές του, ενώ θα οργανωθεί και κύκλος διδακτορικών σπουδών. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης προέκυψαν νέες συνέργιες και δράσεις για νέα μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς το Τμήμα διαθέτει ήδη τον απαραίτητο αριθμό καθηγητών για να υποστηρίξει πλήρως τα γνωστικά αντικείμενα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει σε νέους μουσικούς -μαθητές και φοιτητές που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο- τη σπάνια εμπειρία από τη συμμετοχή σε ένα ορχηστρικό σύνολο ή / και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ου αιώνα.
Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ».