Παιδικό φεστιβάλ 2019-Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ».

Φέτος, για μία εβδομάδα, από τις 3 έως και 7 Ιουνίου 2019, και κάθε πρωί 9:30-12:30 στους χώρους του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η., παιδιά προσχολικής ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργανώνουν οι φοιτήτριες/φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. σε συνεργασία με τους διδάσκοντες: «Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας», «Αφήγηση Ιστοριών», «Δημοτικά Τραγούδια και Χοροί», «Διαπολιτισμική Αγωγή», «Ερευνητές των Μαθηματικών», «Η Χώρα των Χρωμάτων», «Παραδοσιακά Παιχνίδια», «Μουσικά Παραμύθια», «Παιχνίδια Τσίρκου», «Ρομποτοεξερευνήσεις», «Συμμετέχω και Αποφασίζω» «Τέχνη της Γης» και «Χαρτοδιπλωτική».

Τα σχολεία, οι φορείς και τα ιδρύματα που απασχολούν παιδιά προσχολικής ηλικίας και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 18 Μαΐου 2019:

• στη φόρμα που βρίσκεται στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.childrenfestival.gr ή

• πληκτρολογώντας https://forms.gle/96c9Hkwd1kk6NtfB7

Οι γονείς με τα παιδιά τους μπορούν να επισκεφτούν το Παιδικό Φεστιβάλ όποια μέρα θέλουν και όσες φορές το επιθυμούν, χωρίς να δηλώσουν συμμετοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία ξεκίνησαν τυπικά σήμερα τις δραστηριότητές τους οι καθηγητές (φωτογραφία) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που βρίσκεται στην Πάτρα.
Η Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Hellenic American University προσφέρει σε νέους μουσικούς -μαθητές και φοιτητές που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο- τη σπάνια εμπειρία από τη συμμετοχή σε ένα ορχηστρικό σύνολο ή / και ένα μουσικό σύνολο μουσικής δωματίου. Σε μια περίοδο τριών εβδομάδων, οι σπουδαστές συνεργάζονται με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν μουσικά έργα μέσα από ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την Μπαρόκ εποχή έως την μουσική του 21ου αιώνα.