Πάτρα: Η διαφωνία γιατρών έστειλε 4χρονη με κορονοϊό για νοσηλεία στην Αθήνα χωρίς να χρειάζεται!

Διευκρινίσεις για το περιστατικό με την 4χρονη από την Πάτρα, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊο (μαζί με λαρυγγίτιδα) και κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς να διακομισθή στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα, δίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

«Πρόκειται περί λάθους, λόγω ασυνεννοησίας των ιατρών της Πάτρας. Το κοριτσάκι θα μπορούσε να νοσηλευθεί στο Ρίο και στα κρεβάτια της ΜΕΘ παίδων για κορωνοϊό που εγκαινιάσαμε προσφάτως», δηλώνει ο κ. Καρβέλης.

«Ήδη από χθες το βράδυ συγκάλεσα σύσκεψη για σήμερα το πρωί, παρουσία του καθηγητή Χ. Γώγου, της διευθύντριας της Παιδιατρικής του Καραμανανειου, Ουρανίας Παπαγεωργίου, του διευθυντή της Παιδιατρικής στο ΠΓΝΠ, Γαβρίλη Δημητρίου και του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη. Από δω και στο εξής θα υπάρχει χώρος για νοσηλεία παιδιών με covid-19 ή και ύποπτων περιστατικών και στο Ρίο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πτέρυγα στο Καραμανδάνειο για νοσηλεία παιδιών που είναι θετικά στον κορωνοϊό, παρά μόνο για ύποπτα περιστατικά και απλή νοσηλεία και ο λόγος είναι χωροταξικός. Μέχρι πρότινος και τα εγκαίνια των δύο κρεβατιών στη ΜΕΘ Παίδων, ίσχυε το ίδιο και για το Ρίο, αφού δεν υπήρχε αρνητική πίεση εάν βάρυνε ένα περιστατικό, επίσης λόγω χωροταξικού.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση και σηκώθηκε όλη αυτή η σκόνη σχετικά με την 4χρονη, ήταν το ότι δεν νοσηλεύτηκε στο ΠΓΝΠ και στις δύο νέες κλίνες στη ΜΕΘ.