Ούτε μια συγνώμη, για παραίτηση δεν το συζητάμε (Ή αλλιώς, όταν το επιτελικό κράτος καταρρέει...)

Με μια απλή συγνώμη σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες καρατομήσεις των υπευθύνων για την παράλυση της χώρας, ο κύριος Μητσοτάκης θα έπαιρνε συγχωροχάρτι από τους ταλαιπωρημένους πολίτες.

Ωστόσο, αντί να πράξει τα αυτονόητα, προφανώς μέσα στον πανικό του, αυτοϋπονομεύθηκε, εκνευρίζοντάς τους ακόμη περισσότερο.

Εκτός κι αν νομίζει ότι παραδεχόμενος πως από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας δεν έκανε το παραμικρό για να εκσυγχρονίσει το κράτος, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, έχει καλυμμένα τα νώτα του.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ακόμη χρόνος για να πράξει τα δέοντα.

Πολύ φοβούμαστε όμως, ότι δεν θα το κάνει και ως άλλος Τσίπρας θα επιχειρεί μάταια να πείσει πως παρά τις στραβοτιμονιές, παραμένει ικανός τιμονιέρης.

Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί, αλλά η πομφόλυγα του περιβόητου επιτελικού κράτους έσκασε με πάταγο.

Διότι όταν μετά από 17 μήνες στην εξουσία, κατόπιν μιας τεράστιας διαχειριστικής ανεπάρκειας που οδήγησε σε θανάτους, έρχεσαι και λες ότι προωθείς νομοθετική πρωτοβουλία για αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας, επί της ουσίας παραδέχεσαι ωμά ότι τα περί επιτελικού κράτους ήταν παπατζιλίκια.

Αφήνουμε ασχολίαστη, για ευνόητους λόγους, τη ντροπιαστική πρωτοβουλία για μείωση του λογαριασμού ρεύματος για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Όπως και τις όψιμες εξαγγελίες, επίσης για ευνόητους λόγους, περί υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ σε κρίσιμες περιοχές.

Δεν αφήνουμε όμως ασχολίαστο, το γεγονός ότι οι... άριστοι ανίκανοι, αφού εξασφάλισαν παχυλούς μισθούς για τα golden boys τους, άφησαν τον ΔΕΔΔΗΕ στο έλεος του θεού (εξ ου και η παράδοση στην καταστροφή της Μήδειας) ενόψει του ξεπουλήματός του στα κοράκια.

Και κάτι ακόμη. Οι αθλιότητες που ξεστόμισε ο Κάλαχαν της Κατεχάκη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ήταν απαραίτητες;

Άλλες δυο ανάλογες ελεεινές τοποθετήσεις και καθάρισε ο Τσίπρας.

Τελικά κάτι ξέρει που δεν ασκεί αντιπολίτευση…

Γιατί να κουράζεται με τέτοιους... συνεταίρους;

... Νεοφιλελεύθερα αδέρφια συντονιστείτε...

Αλλιώς, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, το όνειδος του 19% του ’12 θα φαντάζει θρίαμβος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κι ενώ έχει ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ συστημικών και ορθολογιστών ειδικών, με τους πρώτους να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αιτιολογήσουν την παρατεταμένη καραντίνα και τους
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ικανός ηγέτης είναι αυτός που κλείνει μέτωπα, όχι αυτός που ανοίγει.Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Η δεκαετία του 2010 ξεκίνησε μια χαρά (για τα ελληνικά δεδομένα).
Ένα αμφιλεγόμενο κείμενο του Αντρέα Παναγόπουλου για τον Κουφοντίνα και τον Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα και προκάλεσε αντιδράσεις.
Γράφει  ο Κώστας ΒαξεβάνηςΑγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ.
Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.Είχε, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά δεν το έπραξε.
Έτσι όπως εξελίσσεται ο δικαστικός τραγέλαφος στην υπόθεση Λιγνάδη, να δείτε που στο τέλος το μητσοτακικό καθεστώς θα μας αναγκάσει να του ζητήσουμε γονυπετείς συγνώμη.
Δεν ξέρουμε αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε κι ο Ηλιόπουλος.
 Είναι προφανές ότι αν ο Μητσοτάκης αναλάμβανε εξ αρχής την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη μέσω ενός ηχηρού mea culpa, οι κατήγοροί του δεν θα μπορούσαν να του προσάψουν το παραμικρό.