Οι Kyriakistas ζουν ανάμεσά μας...

Όσο και αν σπούδασα, όσο και αν διάβασα, όσα και αν έγραψα, όσες συνεντεύξεις και αν έδωσα, πάντα με βασάνιζε η απήχηση του μηνύματος. Τα κείμενα είναι σύνθετα, αν θέλεις να είναι πλήρη και ολοκληρωμένα. Ο τηλεοπτικός λόγος είναι tweetαρισμένος, γιατί είναι χρονικά περιορισμένος.

Τί μπορεί να περάσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα και να λειτουργήσει ως ηλεκτροσόκ σε μια φάση γενικευμένης αφασίας, σε μια περίοδο παθητικής πρόσληψης της ζοφερής πραγματικότητας και πολιτικής αδράνειας; Η σκληρή, η αφτιασίδωτη καταγγελία και το ανηλεές χιούμορ. Αυτός είναι ο συνδυασμός που διαπερνά το τηλεοπτικό πέπλο του καθεστωτικού οργουελιανού Big Brother που ζούμε. Αυτή η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα ντροπιαστικά για τη δημοσιογραφία «πέπλα προπαγάνδας», ξεπερνά τα όρια συμπαράταξης και φτάνει στη συνενοχή για όσα μοιραία τελούνται σε βάρος 11.000 νεκρών και 11 εκατομμυρίων υποτελών.

Η πραγματικότητα γύρω μας είναι ανυπόφορη. Μας περικυκλώνει ο παραλογισμός του σήμερα, ενώ παράλληλα μας εγκλωβίζει ο φόβος του αύριο. Παρακολουθούμε και κατ’ ανάγκην συμμετέχουμε στην πορεία προς τη δήθεν εμβολιαστική «Ελευθερία», που όμως είναι προάγγελος της κοινωνικοοικονομικής δυστοπίας που θα ακολουθήσει.

ΤΙ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

Οι αναλύσεις διά του «ελεύθερου» ακόμη διαδικτύου, καλές είναι αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να λειτουργήσουμε ακόμη πιο απλουστευτικά. ΩΣ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. Ανάμεσά μας κυριαρχεί ο ρατσισμός κατά των απλών ανθρώπων, ο αυταρχισμός των πολιτικών αξιωματούχων, ο κυνισμός των μιντιανθρώπων, που πολλαπλασιάζει κάθε μορφής παράνοια με τη μορφή αντικειμενικής ενημέρωσης την οποία αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερη.

Χρειάζεται ένα νέο media mix για να γίνει το «κοκτέιλ της αφύπνισης» πιο διεισδυτικό.

Ένα συστατικό είναι η πιο ηχηρή και ατίθαση φωνή του διαδικτύου. Ο «Θείος», ο ιερομάρτυρας του midwest (του Γιάννη Τριάντη ο χαρακτηρισμός), ο καταγγέλλων με τη βραχνή φωνή σαν γροθιά, που ξυπνάει συνειδήσεις.

Αυτό που μας λείπει τώρα είναι ο συνδυασμός με τη σάτιρα, ένας Έλληνας Bepe Grillo. Ίσως τον έχουμε βρει επί 5 στους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, αλλά παρά την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω, κάτι ακόμη πιο τολμηρό -χωρίς τους περιορισμούς της τηλεόρασης, της πολιτικής ορθότητας και της διαπλοκής.

Πιο ενοχλητικό, πιο καυστικό, πιο σαρκαστικό, πιο θρασύ. Κάτι σαν τον Μπόρατ του Σάσα Μπάρον Κοέν, που βήχει επάνω στον Τομ Χανκς την ώρα που εκείνος του δίνει αυτόγραφο.

Ο σκοπός είναι να προκαλέσουμε μια αντιστροφή της εικονικής πραγματικότητας των συστημικών μέσων και των χυδαίων φερεφώνων τους, του δίπολου, των ενσωματωμένων δημοσιογράφων και των εκπορνευμένων celebrities. Που στηρίζουν συστηματικά τους Kyriakistas.

ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Οι ψευτοδιανοούμενοι που «αυτοεκδίδονται», γιατί δεν υπάρχει κανονικός εκδότης να στηρίξει τα φληναφήματά τους.

Οι ψευτοάριστοι του Μαξίμου, που κουβαλάνε ως προσόν τα διδακτορικά τους, αλλά θεωρούν πως όλοι όσοι κάνουν Ph.d. εκτός από αυτούς είναι οιονεί τεμπέληδες. Σημ. 1

Οι ψευτονεοφιλελεύθεροι κρυπτοφασίστες, που μας βλέπουν σαν μυρμήγκια.

Οι ψευτοδικαιωματιστές, που αναγνωρίζουν δικαιώματα ακόμη και στους παιδοβιαστές!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΩΣ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Τους δήθεν «ακαλλιέργητους, απαίδευτους, αγράμματους, λαϊκούς, πουθενάδες».

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αντιστραφούν οι ρόλοι. Τα τερατάκια με τις γραβάτες που ζουν ανάμεσά μας, είναι οι λίγοι. Εμείς είμαστε οι πολλοί που τους ανεχόμαστε -προς το παρόν- να μας καταπιέζουν, να μας περιγελούν και να μας χλευάζουν. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!

Ο Κάρλ Πόπερ έλεγε πως «η κοινωνία μας πρέπει να στηρίζεται στην ανοχή». Πόση ανοχή να επιδείξουμε πια; Τα όρια της ανοχής οι έξαλλοι Kyriakistas τα ξεπέρασαν. Η περίοδος της ανοχής έληξε, γιατί εκλήφθηκε ως αδυναμία γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση νομιμοποίησης της ενοχής.

Νίκος Καραχάλιος

Team-2020.gr

Σημ. 1: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τους έξαλλους Kyriakistas, τις προκλήσεις και τα αλλόκοτα φερσίματά τους ήταν οι δηλώσεις του Άλεξ Πατέλη, του Συμβούλου επί των Οικονομικών του Πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρεί μη παραγωγικούς -έως τεμπέληδες- τους κατόχους διδακτορικών τίτλων. Ξεχνάει βέβαια ότι η δική του «προστιθέμενη αξία» για να προσληφθεί ως ειδικός, είναι ένα Ph.d… Το δικό του!

Ξεχνάει επίσης πως πλέον ο ρόλος του είναι και πολιτικός. Του το υπενθυμίζουμε, γιατί δηλώνει σε όλες του τις συνεντεύξεις ότι δεν είναι… Το καθυστερημένο συγνώμη και η ανακατασκευή των προκλητικών δηλώσεων δεν αρκούν. Θα έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό. Όχι για το λεκτικό ολίσθημα. Δεν ήταν τέτοιο. Ήταν η έκφραση μιας εμπεδωμένης άποψης σε όλους τους Kyriakistas.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Καλώς ή κακώς η μεγάλη πλειοψηφία χάρη στην οποία πέτυχε αυτοδυναμία η ΝΔ δεν οφείλεται αποκλειστικά στους «πούρους» οπαδούς της, αυτούς δηλαδή που θα την ψήφιζαν βρέξει χιονίσει,
Οι δύο διασημότερες προσωπικότητες δίπλα στον ορισμό του φασισμού είναι ο ηγέτης του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος της Ιταλίας (Benito Mussolini) και ο ηγέτης του ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ εργατικού κόμματος της Γερμανίας (Adolf Hitler).
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ακόμη και για τα «στρεβλά» νεοελληνικά μας δεδομένα.
(Ανανεωμένο) Ζαλισμένοι από τα απανωτά ντιρέκτ του Antinews, οι… άριστοι έβαλαν τα γνωστά - άγνωστα… νεοφιλελεύθερα αδέρφια να υπερασπιστούν τη χαμένη τιμή του μητσοτακικού καθεστώτος.
Αθήνα 28-5-2021         ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές.Η πανδημία ήταν και είναι βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου (και των Ποταμίσιων χίπστερ, κ.ά. που τον πλαισιώνουν).
Κοινή Διακήρυξη του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ
Οι λόγοι για τους οποίους αναγκάζονται χιλιάδες Έλληνες να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική είναι 3: η πλειοψηφία των πολιτών είναι σε οικονομική δυσπραγία, υπάρχει μεγάλη ανισότητα και δεν υπάρχει δημοκρατία.
Να πετάς το μπαλάκι των ευθυνών για την αδυναμία «επίλυσης» του προβλήματος της σκληρής εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη είναι κάπως τραγελαφικό, μιας και οι νόμοι στους οποίους στηρίζεται η Δικαιοσύνη για να κρίνει παράγονται από αυτούς που της πετάνε το μπαλάκι!
Δυο αδέλφια έφηβοι σαπίζουν στο ξύλο σταθμάρχη του μετρό, επειδή έκανε τη δουλειά του, αλλά αφού η αστυνομία μπαίνει στη διαδικασία να τους βρει και να τους συλλάβει, ο ανακριτής τους αφήνει ελεύθερους ορίζοντας τακτική δικάσιμο…