Οι 12 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αυτοί είναι οι 12 υποψήφιοι που ολοκληρώνουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εκλογική Περιφέρεια Αχαΐας.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

1. Ανδρεάτου Άννα: εργαζόμενη στο Casino Ρίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου

Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας

Γυναικών Ελλάδας

2. Αντωνόπουλος Αντρέας: συνταξιούχος οικοδόμος, μέλος ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

3. Ασπρούλιας Βασίλειος: συνταξιούχος δικηγόρος

4. Βασιλακοπούλου Φωτεινή: διοικητικός υπάλληλος στην Φοιτητική Εστία του

Πανεπιστημίου Πατρών

5. Γαλυφοπούλου Γεωργία: συνταξιούχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου

Διονυσίου, υπεύθυνη της Γραμματείας του Λαϊκού Φροντιστηρίου του Δήμου Πατρέων

6. Γουρδούπη Ελένη: τελειόφοιτος Χημικού, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Πάτρας, μέλος της

ΤΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ

7. Λαβράνου Νικολίτσα: Φοιτήτρια ΑΤΕΙ τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ,

εργαζόμενη στον επισιτισμό

8. Λάζαρη Αγγελική (Τζέλα): Φιλόλογος στο 1 Ο ΓΕΛ Πατρών, διαμερισματική

σύμβουλος στο Ανατολικό Διαμέρισμα

9. Μανιάτης Βασίλης: συνταξιούχος εκπαιδευτικός

10. Ρεκούτης Παναγιώτης: δημοτικός υπάλληλος, Πρόεδρος του σωματείου

Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα

Σουδενά»

11. Σωτηρακόπουλος Δημήτρης: αγρότης, πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου

Ερυμάνθου

12. Χελάκη-Χριστοδουλοπούλου Αγγελική: αγρότισσα

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Τα τελευταία 40 χρόνια το πρώτο μέλημα της εξουσίας -της κάθε εξουσίας απ' την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη- είναι ο περίδρομος.
Καταπέλτης για άλλη μια φορά ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Κόμματος  της Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τους βανδαλισμούς μνημείων, από διαδηλωτές.
Ο Δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:
Ο πρόεδρος του ENIAIOY ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ), κ. Δημήτρης Καζάκης, και ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΑΚΚΕΛ), κ. Βάκης Τσιομπανίδης, συμφώνησαν στη σύμπραξη των δυνάμεών τους και ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις  εθνικές εκλογές. Το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, έχει ως κύριο πρόταγμα το τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Ο Διοικητής του Γ.Ν Πατρών, με αποφάσεις του και μάλιστα έν μέσω των εκλογών, αποφάσεις που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, προωθεί την εφαρμογή του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ενός πολυβασανισμένου Οργανισμού που δυστυχώς συνεχίζει να έχει κενά, ¨λάθη και παραλήψεις¨ που σαφώς τον καθιστούν ανεφάρμοστο.
 Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τον Νοέμβριο 2017 διέκοψε ολοσχερώς την καταβολή της επικούρησης στους συνταξιούχους της καταπατώντας διμερή συμφωνία μονομερώς και πραξικοπηματικά μετά από 70 χρόνια.
Η εισήγηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (1/6/19), όπου ανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια με την οποία θέτει τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας (α’ και β’ γύρος) τωνεπαναληπτικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ΝεκτάριοςΦαρμάκης δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονόςπου αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποίαείμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε.
«Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας. Όμως σε μας δεν αρμόζουν θριαμβολογίες. Ούτε τώρα, ούτε και τηνεπόμενη εβδομάδα που με τη δύναμη του συνόλου των πολιτών της περιοχής μας, θακληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαςακόμα πιο δυναμικά.