Οι πολιτικοί λειτουργούν ως ντίλερς;

Η επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μας πείθει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο και βέβαια όχι από τον ελληνικό λαό, να προωθήσει με κάθε τρόπο τα εμβόλια κατά της Covid-19 και να επιβληθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα υγειονομικό διαβατήριο.

 

Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen φτάνει στο βαθμό ο κ. πρωθυπουργός αναφορικά με την Covid-19 να προβαίνει σε ανακρίβειες, να χαλκεύει την ελληνική πραγματικότητα και να ξεπερνά ακόμη και τον Μινχάουζεν σε ψέματα.

Γράφει για παράδειγμα στην επιστολή του: «Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί.»

Ποιες διευκολύνσεις ελεύθερης κυκλοφορίας υπάρχουν ή θα υπάρξουν στην Ελλάδα; Αφενός το εμβόλιο στην Ελλάδα πάει με ρυθμούς χελώνας, αφετέρου δεν υπάρχουν διευκολύνεις της κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και σαφώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, δεν θα υπάρξουν δεδομένου ότι το lockdown θα έχει μέλλον στην Ελλάδα για κάποιους ακόμη μήνες.

Αναρωτιέσαι λοιπόν αν το κείμενο που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αποτελεί επιστολή, πρόταση, ή πρόκειται για σατιρογράφημα;

Στη συνέχεια με τη μικροπρεπή στενοκεφαλιά του αναφέρει:«Σε αυτό το πλαίσιο, επισυνάπτω ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά». Προτείνει σαφώς έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό των ευρωπαίων πολιτών ώστε να μπορούν να κινούνται οι πολίτες της Ευρώπης με τα μέσα μεταφοράς, αλλιώς η μετάβαση τους θα γίνεται προβληματική δηλαδή, θα τιμωρούνται οι αρνητές του εμβολιασμού. Μόνο που δεν τον πληροφόρησαν οι λεβεντοραγιαδιστές σύμβουλοί του, ότι τέτοιες ξαναζεσταμένες ρετσέτες περιορισμού της κίνησης των πολιτών, απέτυχαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Και συνεχίζει με μεγαλοπρεπή αντίφαση παρακάτω: «Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα.»

Προσπαθείς να καταλάβεις αν το κείμενο του κ. Μητσοτάκη αποτελεί πυρετικό παραλήρημα ενός ντίλερ εμβολίων, αν εκφράζει υποθηκευμένα συμφέροντα, ή αν θέλει να κερδίσει την παρωθητική γνώμη του κυκλώματος της εμβολιοκρατίας.

Όπως και να έχει του έγραψαν μια επιστολή η οποία αλληθωρίζει μπροστά στην πραγματικότητα, εκφράζει έναν ολέθριο αρχοντοχωριατισμό και μιμητισμό ενός πρωθυπουργού που κάνει πρόταση στην Κομισιόν ενώ οι αποφάσεις ήδη έχουν ληφθεί. Θέλοντας έτσι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να ξαναζεστάνει το success story της σωτηρίας των Ελλήνων από την πανδημία, που έφτιαξε και πέθανε νωρίς, γιατί με την αργοπορία των εμβολίων χρειάζονται πλέον 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 60% των Ελλήνων ενώ υποσχόταν αρχικά ότι μέχρι και τον Μάιο θα εμβολίαζε το 100% των Ελλήνων. Έτσι έζησε μεγαλοπρεπώς ο αυτοκράτορας Κυριάκος Μητσοτάκης το αντιλάμπρισμα της αποτυχίας του, με τις ανεκλάλητες υποσχέσεις του.

Ας σκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης, ότι ακόμη και αν θέλει να φτιάξει μια φθίνουσα απολυταρχία όπως εκείνη του Λουδοβίκου ΙΕ’ και του Λουδοβίκου ΙΣΤ’, με φτηνό θέαμα, όπως εκείνο του εμβολιασμού του παρουσία των καναλιών και τώρα με τις προτάσεις του στην Κομισιόν το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται σύμβολο ξεκαρδιστικής καρικατούρας.

Απόστολος Αποστόλου. Δρ Φιλοσοφίας

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μετά τις αποκαλύψεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα η ρήξη.
Έφυγε από τη ζωή ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χαρίλαος Ταλιαδώρος.
Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy .
Γραφει ο Γιώργος Κοτοπούλης 
     Το blog λυπάται που το λέει, αλλά μόνον ένας νεοναζιστής ντόπιος, φανερός, κραγμένος, όχι απ' τους άλλους τους κρυφούς τής Ευρωπαϊκής "Ένωσης", κατάλαβε τί ακριβώς είμαστε: έλληνες Γ.Τ.Π. !
Το ότι η κυβέρνηση θα έβαζε και χρονικό όριο στην ερωτική συνεύρεση των πολιτών στους οίκους ανοχής για να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους ξεπερνά ακόμη και τα πιο τρελά διηγήματα πολιτικής φαντασίας.
     Οι απατεώνες που με το προσωπείο του πολιτικού συστήματος καταδυναστεύουν την χώρα σαράντα χρόνια τώρα με την μορφή του ενός ή του άλλου κόμματος, ή του συνασπισμού απατεώνων,     ..τρομοκρατημένοι απ' την προοπτική να αποκαλυφθούν τα εγκλήματά τους,     ..εγκλήματα τα οποία
     Η κοπελίτσα έκανε το τζόκινγκ της το απομεσήμερο στον έρημο παραλιακό δρόμο. Την σταματάει το αυτοκίνητο των δυνάμεων καταστολής και της ζητάει την περιβόητη φόρμα κυκλοφορίας. Η κοπελίτσα για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν είχε την φόρμα. Πρόστιμο 150 ευρώ.
   Ας υποθέσουμε πως κάποιος από εμάς είχε πέσει εδώ και κανά χρόνο σε κώμα και πως ξύπναγε σήμερα ανίδεος βέβαια για όσα έχουν συμβεί.
  Ώστε λοιπόν Ατομική Ευθύνη.     Μάλιστα.     Ατομική ευθύνη είναι η διάλυση των Εθνικών συστημάτων Υγείας υπέρ των διεθνών τοκογλύφων,