Οι πολιτικοί λειτουργούν ως ντίλερς;

Η επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μας πείθει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο και βέβαια όχι από τον ελληνικό λαό, να προωθήσει με κάθε τρόπο τα εμβόλια κατά της Covid-19 και να επιβληθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα υγειονομικό διαβατήριο.

 

Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen φτάνει στο βαθμό ο κ. πρωθυπουργός αναφορικά με την Covid-19 να προβαίνει σε ανακρίβειες, να χαλκεύει την ελληνική πραγματικότητα και να ξεπερνά ακόμη και τον Μινχάουζεν σε ψέματα.

Γράφει για παράδειγμα στην επιστολή του: «Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί.»

Ποιες διευκολύνσεις ελεύθερης κυκλοφορίας υπάρχουν ή θα υπάρξουν στην Ελλάδα; Αφενός το εμβόλιο στην Ελλάδα πάει με ρυθμούς χελώνας, αφετέρου δεν υπάρχουν διευκολύνεις της κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και σαφώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, δεν θα υπάρξουν δεδομένου ότι το lockdown θα έχει μέλλον στην Ελλάδα για κάποιους ακόμη μήνες.

Αναρωτιέσαι λοιπόν αν το κείμενο που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αποτελεί επιστολή, πρόταση, ή πρόκειται για σατιρογράφημα;

Στη συνέχεια με τη μικροπρεπή στενοκεφαλιά του αναφέρει:«Σε αυτό το πλαίσιο, επισυνάπτω ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά». Προτείνει σαφώς έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό των ευρωπαίων πολιτών ώστε να μπορούν να κινούνται οι πολίτες της Ευρώπης με τα μέσα μεταφοράς, αλλιώς η μετάβαση τους θα γίνεται προβληματική δηλαδή, θα τιμωρούνται οι αρνητές του εμβολιασμού. Μόνο που δεν τον πληροφόρησαν οι λεβεντοραγιαδιστές σύμβουλοί του, ότι τέτοιες ξαναζεσταμένες ρετσέτες περιορισμού της κίνησης των πολιτών, απέτυχαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Και συνεχίζει με μεγαλοπρεπή αντίφαση παρακάτω: «Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα.»

Προσπαθείς να καταλάβεις αν το κείμενο του κ. Μητσοτάκη αποτελεί πυρετικό παραλήρημα ενός ντίλερ εμβολίων, αν εκφράζει υποθηκευμένα συμφέροντα, ή αν θέλει να κερδίσει την παρωθητική γνώμη του κυκλώματος της εμβολιοκρατίας.

Όπως και να έχει του έγραψαν μια επιστολή η οποία αλληθωρίζει μπροστά στην πραγματικότητα, εκφράζει έναν ολέθριο αρχοντοχωριατισμό και μιμητισμό ενός πρωθυπουργού που κάνει πρόταση στην Κομισιόν ενώ οι αποφάσεις ήδη έχουν ληφθεί. Θέλοντας έτσι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να ξαναζεστάνει το success story της σωτηρίας των Ελλήνων από την πανδημία, που έφτιαξε και πέθανε νωρίς, γιατί με την αργοπορία των εμβολίων χρειάζονται πλέον 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 60% των Ελλήνων ενώ υποσχόταν αρχικά ότι μέχρι και τον Μάιο θα εμβολίαζε το 100% των Ελλήνων. Έτσι έζησε μεγαλοπρεπώς ο αυτοκράτορας Κυριάκος Μητσοτάκης το αντιλάμπρισμα της αποτυχίας του, με τις ανεκλάλητες υποσχέσεις του.

Ας σκεφτεί ο κ. Μητσοτάκης, ότι ακόμη και αν θέλει να φτιάξει μια φθίνουσα απολυταρχία όπως εκείνη του Λουδοβίκου ΙΕ’ και του Λουδοβίκου ΙΣΤ’, με φτηνό θέαμα, όπως εκείνο του εμβολιασμού του παρουσία των καναλιών και τώρα με τις προτάσεις του στην Κομισιόν το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται σύμβολο ξεκαρδιστικής καρικατούρας.

Απόστολος Αποστόλου. Δρ Φιλοσοφίας

ΣΧΕΤΙΚΑ

Οταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι η μοναδική αστυνομική πλευρά του θέματος πρέπει να είναι η διαλεύκανση της δολοφονίας.
Ποιες υποθέσεις φωτιά χειριζόταν ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ;
Ο κάθε πολίτης κάθε κράτους, υποτίθεται ότι βελτιώνεται μέσω της παιδείας που προσφέρει το κράτος, αισθάνεται ασφαλής μέσω της δικαιοσύνης που θα απονεμηθεί αν αδικηθεί και βρίσκει παρηγοριά μέσω του θρησκευτικού οργανισμού στον οποίο πρόσκειται.
Μπορεί να ακούγεται και ως πολυτέλεια. Το να ανησυχεί δηλαδή κανείς, για τα όσα θα ακολουθήσουν, κατά τη διαδικασία επανόδου στην κανονικότητα.
Ζούμε σε μια χώρα που - με πρόσχημα τον ιό -  σε δέρνουν επειδή βγήκες να μαζέψεις λίγο
Grigoris Petrakos Φέτος "έφυγαν" 130.000 άνθρωποι στην Ελλάδα. Οι 6.000 από/με "covid". Εγώ θα σταθώ στους άλλους 124.000 που χωρίς να φταίνε τους ΕΠΕΒΛΉΘΗ να πεθάνουν ΟΛΟΜΌΝΑΧΟΙ, απομονωμένοι κ φοβισμένοι.
Οι 63 πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας αναμένεται να καταθέσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας,
Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιχειρηματίες στην εστίαση και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις χθεσινές ειρωνικές δηλώσεις του υπουργού για τα κλειδιά των καταστημάτων που ζητά να του τα στείλουν.