Λευτέρης Κλουβάτος: «Ο αναβιωτής της αναγεννησιακής ζωγραφικής»

Ο Λευτέρης Κλουβάτος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επαγγελματικά επί σειρά ετών εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση.
Στα νεανικά του χρόνια αντιλαμβάνεται ότι η ζωγραφική είναι η δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και αποφασίζει να ασχοληθεί αποκλειστικά.
Το ιδιαίτερο πάθος που εκδήλωσε ήδη από τα εφηβικά του χρόνια για τη ζωγραφική τέχνη δυναμώνει όλο και περισσότερο, γίνεται έντονο και σχεδόν φτάνει στα όρια της εμμονής.
Ταξιδεύει σε πολλές χώρες και επισκέπτεται τα μεγαλύτερα μουσεία καθώς και σημαντικές ιστορικές και εικαστικές εκθέσεις.
Μελετά το έργο των μεγάλων κλασσικών ζωγράφων της Αναγέννησης, τις τεχνικές τους, πειραματίζεται σε διάφορες τεχνοτροπίες και διδάσκεται μέσα από τα καλλιτεχνικά ρεύματα στην πορεία της ιστορίας της τέχνης.
Εφαρμόζει αυτά τα διδάγματα, με απόλυτη πιστότητα και σεβασμό, σε έργα ιστορικά και αναγνωρίσιμα.
Σταδιακά και εμπνεόμενος κυρίως από την ελληνική μυθολογία και ιστορία δημιουργεί μνημειώδεις συνθέσεις, υπερμεγέθεις και πολυπληθείς, αφιερώνοντας πολλά χρόνια για την ολοκλήρωση κάθε δημιουργίας του.
Με επιδεξιότητα φιλοτεχνεί ποικιλία θεματικών ενοτήτων, εντυπωσιακής σύνθεσης και ευρηματικότητας.
Ιδιαίτερης απόδοσης χαρακτηρίζεται η σειρά «Ναυμαχίες-Θαλασσογραφίες», με ιστορικές ναυμαχίες και ναυτικές συγκρούσεις όπου εντυπωσιάζει με την καταγραφή της λεπτομέρειας και τους ανταριασμένους ουρανούς, αποτελώντας ιστορικό τεκμήριο που έχει ενταχθεί σε άρθρα αναλυτών και δημοσιογραφικών κειμένων σε καταξιωμένα έντυπα, ιστοσελίδες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε αναφορές στην Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία.
Με απόλυτα ρεαλιστική εικαστική έκφραση τολμά εκκωφαντικούς χρωματικούς συνδυασμούς και αντιθέσεις καθώς και δυνατές πηγές φωτός. Προτιμά την προοπτική του βάθους αναδεικνύοντας περίτεχνα τη σύνθεση του είδους «πίνακας μέσα στον πίνακα».
Πρωτότυπος θεματικά για τη σύγχρονη εποχή και κλασσικός τεχνικά, δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι είναι αυτοδίδακτος!
Έργα του έχει παρουσιάσει στο «Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης», στην Αυστραλία, στην έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας», από τον Σεπτέμβριο 2011 έως και τον Φεβρουάριο 2012, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Στην Μασσαλία, στο πλαίσιο εκδηλώσεων ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για την Ελληνική Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δικτύου «Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης». Αίθουσα «Salle Bailli de Sufrreu», Ιούλιος 2013, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Πειραιά.
Στην αφιερωματική έκθεση «2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας», από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020. Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και σημαντικών φορέων.
Για το 2021, προετοιμάζει την παρουσίαση ατομικής, αναδρομικής έκθεσης, σε επιμέλεια και προώθηση του εικαστικού του έργου, από την Ιστορικό Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Ο δήμος Σαρωνικού μετά την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει την προγραμματισμένη σειρά εκδηλώσεων «Σαρωνικός, η πόλη του σινεμά τιμά τα 100 χρόνια
 Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτείται με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου με το αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη
Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε χθες (28/12) από τη ζωή ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Θλίψη σε όλη την Ελλάδα προκαλεί η είδηση του Θάνου Μικρούτσικου το βράδυ του Σαββάτου.
 Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας συνέντευξη τύπου με θέμα: "δεκαήμερο πολιτιστικών - καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη" με διοργανωτές το Σύλλογο Πατρινών Νέας Υόρκης Κωστής Παλαμάς, τον Σύλλογο Καλών
Ο Δημήτρης Νέζης επιστρέφει δυναμικά με την νέα του επιτυχία που έχει τίτλο «Αιχμάλωτός Σου» και κυκλοφορεί από την Spark Records!
ο όνομα Μιχάλης Παπαματθαίου είναι συνυφασμένο με την απόλυτη διασκέδαση στην Θεσσαλία και τους γύρω νομούς και αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο και δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή της Κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο!
Oι Πέμπτες του Ιουνίου στον ΚΗΠΟ του Royal γεμίζουν μελωδίες από μία μπάντα που ξέρει να ξεσηκώνει το κοινό, εναλλάσοντας αρμονικά ρυθμούς και μελωδίες. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ στη σκηνή του καταπράσινου ΚΗΠΟΥ, ανεβαίνουν οιαγαπημένοι του Πατρινού κοινού Passepartout, οι οποίοι υπόσχονται να κάνουν τοβράδυ της Πέμπτης ακόμα πιο “ζωντανό”.
Η "Φωνή του Αιγαίου" Λευτέρης Βαζαίος με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του αποτελεί τον πιο εμπορικό και ταλαντούχο καλλιτέχνη της γενιάς του στο νησιώτικο τραγούδι!Η επιστροφή του συζητήθηκε όσο καμία με το "Ούτε Καλημέρα" να κερδίζει το κοινό του νησιώτικου μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και πλέον έγινε και videoclip!
Η τελευταία κυκλοφορία της Σοφίας Αρβανίτη είναι το cd «Αλαβαρντάχαλα – τραγούδια των καιρών».