Η σκανδαλολογία μας έλειπε...

H κυβέρνηση νίκησε τελικά τον αόρατο εχθρό, απάλλαξε τον λαό από τη νέα οικονομική εξαθλίωση, εξανάγκασε σε υποταγή τον τραμπούκο επεκτατικό γείτονα, απέλασε όλους τους λαθρομετανάστες και είπε να ασχοληθεί με το τελευταίο καρκίνωμα που απειλεί την ανάταση της Ελλάδας. Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουάου που θα έλεγε και ένας άλλος παραλίγο σωτήρας του έθνους.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν οι τελευταίες αποκαλύψεις που εμπλέκουν κορυφαίους υπουργούς και βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης με το σκάνδαλο Folli Follie. Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση κι όποιος πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη να οδηγηθεί εκεί που πρέπει.

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι σε καμία περίπτωση η σκανδαλολογία δεν πρόκειται να επισκιάσει την κυβερνητική ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς.

Μακάρι η σκανδαλολογία να μπορούσε να κρύψει τα τραγικά λάθη και την αδυναμία οχύρωσης της χώρας ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης του ιού. Ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να εναποθέτουμε τις ελπίδες λύτρωσης από τον κορονοϊό σε ένα εμβόλιο αμφίβολης επάρκειας και ωφέλειας.

Ή να ήταν σε θέση να αποτρέψει τα νέα μνημόνια που έρχονται οσονούπω, σύμφωνα με τις έμμεσες παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ώστε να διώχναμε μακριά τον λιμό που θα είναι πολύ χειρότερος από τον λοιμό.

Ή να έκανε την Ελλάδα πάλι περήφανη δίχως να την κατακρεουργεί ο εθνομηδενισμός. Ώστε να γλυτώναμε τη νέα πράξη εθνικής ταπείνωσης στις προαποφασισμένες Πρέσπες του Αιγαίου.

Ή να έβαζε τέλος στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Ώστε να αποφεύγαμε το μπόλιασμα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο και τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών ένεκα της ευρωπαϊκής αναλγησίας και της κυβερνητικής εθελοδουλίας.

Ή να τσάκιζε το πελατειακό κράτος και τη διαπλοκή με ημετέρους. Ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να συντηρούμε τη σαπίλα κάθε φορά που ψηφίζουμε, βαυκαλιζόμενοι ότι τάχα θα απαλλαγούμε από αυτή.

Άραγε έχει τέλος ο πάτος;

Πολύ φοβούμαστε πως όχι.

Και θα συνεχίζουμε να βουλιάζουμε μαζί με την ανυποληψία όλου του πολιτικού συστήματος μέχρι να βρεθεί ο πραγματικός σωτήρας (βλέπε: Ζητείται ηγέτης... Όχι εντολοδόχος διαχειριστής) και να μας δώσει το φιλί της ζωής.

Ως τότε ας απολαύσουμε τον Κυριάκο και τον Αλέξη ενώ θα τσακώνονται υποδυόμενοι τους λυτρωτές.

Με αρκετούς να πιστεύουν ότι δύνανται... δυο φαλακροί να τσακώνονται για μια τσατσάρα...

Κι όλα αυτά την ώρα που ο κορονοϊός φέρνει τεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Με μια Ευρώπη να πνέει τα λοίσθια λόγω της προτεραιότητας που δίνει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρών, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Με μια Αμερική διχασμένη που αν δεν ενωθεί ίσως πάψει να είναι η μεγάλη δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια της Δύσης και την Ανατολή να επωφελείται από το κενό εξουσίας.

Και έναν ανεξέλεγκτο πλέον αναρχοκαπιταλισμό που επιταχύνει την 4η βιομηχανική επανάσταση εκμεταλλευόμενος τον κορονοϊό, για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε...

Κάτι είναι κι αυτό...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Του Όφι ΙοβόλουΙστορικά η ανθρωπότητα αντιμετώπισε πολύ χειρότερες πανδημίες από του κορονοϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια.
Επιμένει ο πρωθυπουργός να βαυκαλίζεται ότι διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της κορονο-κρίσης, ενώ οι αρρυθμίες, οι αστοχίες και οι παλινωδίες της λίαν προσφάτως ανασχηματισμένης κυβέρνησης αποδεικνύουν περίτρανα ότι βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
 Κατερίνα Γκαράνη:  Ξεκινάει το lockdown της κατάθλιψης διότι πλέον δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην Ελλάδα -από παραγωγή, εμπόριο, σύστημα Υγείας- λόγω της εγκληματικής
...κι οι θεομπαίχτες ιεράρχες αντί να υψώσουν φωνή για τον Χριστό τους, ή να πάνε να
Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει τον λαό ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει ισχυρότερη το νέο έτος, η αμείλικτη πραγματικότητα του χάλασε τα σχέδια.
Φαίνεται πως το νόημα είναι στα αζήτητα για μια ακόμη φορά σ’ αυτή τη χώρα. Ξαφνικά αυστηρότερο lockdown. Ακόμη και κάποιοι επιδημιολόγοι αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση. (Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δεν μπορούσε να ερμηνεύσει την απόφαση στο κανάλι Star).
Τί κοινό έχουν τα ξυράφια ασφαλείας του Gillette, τα ξυράφια Bic του βαρώνου Marcel Bich, το ξυράφι του Occam και το ξυράφι του Hanlon;
Καθημερινά εντείνεται ολοένα και περισσότερο το κύμα προπαγάνδας της κυβέρνησης, εν μέσω μάλιστα του υποτυπώδους εορταστικού κλίματος, για τους επικείμενους εμβολιασμούς του πληθυσμού.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, ο μέσος πολίτης, ανήμπορος να κρίνει από μόνος του τα σύνθετα ιατρικά ζητήματα που έχουν προκύψει και που άλλαξαν τις ζωές μας, παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τους ειδικούς.
Του Όφι ΙοβόλουΤο τερμάτισε ο παραλίγο Μωυσής και νυν Έλβις της Ευρώπης.Αλλά θα μας πείτε... και τι έγινε που αντί να έρθουν τα εκατομμύρια εμβόλια που μας έταξε ήρθαν μόνο δυο κούτες;