Εκλογές και Δαμόκλειος σπάθη..

Το παρήγορο είναι πως εκτός από τα κομματόσκυλακι ένα ελάχιστο ποσοστό απ' αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (και που φαντάζονται πως θα τους την δώσουν αυτοί που κλέβουν τις μοίρες όλων μας),
     ..κανείς άλλος ασχολείται με το τσίρκο τής προεκλογικής υστερίας των κομμάτων.

     Αυτό ισχύει περισσότερο
για τις βουλευτικές και ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές.
     Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αντέχουν ακόμη,
     ..αλλά πού θα πάει,
     ..με τους συνεχείς πειραματισμούς τύπου "Καλλικράτης", "Κλεισθένης", και λοιπά τερατουργήματα θα ενδώσουν κι αυτές στην αδιαφορία και την χλεύη των πολιτών.

     Το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, αυτοαναφορικό, αυτοθαυμαζόμενο και αυτοϊκανοποιούμενο,
     ..κλεισμένο μέσα σ' έναν δικό του κόσμο περιτριγυρισμένο από καθρέφτες για να μπορεί να βλέπει μόνο τον εαυτό του,
     ..φαντασιώνεται πως είναι το κέντρο της γής, η περιούσια μάζα, που γι αυτήν γίνονται όλα, γι αυτήν υπάρχει η εξουσία, γι αυτήν ψηφίζει ο λαός,
     ..ενώ στην ουσία πρόκειται,
     ..για κάνα δυό χιλιάδες ημιαμόρφωτους, ανήθικους, καιροσκόπους, οιονεί απατεώνες και εν δυνάμει καθάρματα, που ακούν την χρυσοπληρωμένη προδοτική εξουσία τους εναντίον πρώτα της πατρίδας, και μετά εναντίον όλων μας.

     Θα ήταν ευχής έργο μία τεράστια δυναμική αποχή από τις εκλογές τους,
     ..το στημένο αυτό παιχνίδι, που μόνο σκοπό έχει να μας κάνει συμμέτοχους στα εγκλήματά τους προσφέροντάς τους μία επίπλαστη νομιμοποίηση.
     Για να το σκεφτούμε λιγάκιπόσοι από μας νομίζουν πως μπορούν να συμμετάσχουν επ' ίσοις όροις στις εκλογές τους με κάποια ελπίδα επιτυχίας;
     Είναι σαν να μας καλούν να δώσουμε εξετάσεις για κάποια πρόσληψη, ενώ ήδη είναι συμφωνημένο ποιοί θα προσληφθούν, απλώς και μόνο για να γίνουν οι εξετάσεις και να κρύψουν την  απατεωνιά τους.

     Θα ήταν ευχής έργο μία αποχή της τάξης 60-70%.
     Το επιχείρημα πως έτσι θα τους αφήσουμε να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους και ό,τι θέλουν αυτοί, είναι έωλο, παραπλανητικό και κουβαλάει νερό στον δικό τους μύλο.
     Είτε ψηφίσουν δέκα εκατομμύρια έλληνες, είτα δέκα χιλιάδες, αυτοί θα σχηματίσουν την κυβέρνησή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα,
     ..και θα επαίρονται πως είναι "κυβέρνηση όλων των ελλήνων", 
     ..και θα απειλούν όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν την νομιμότητά της
     ..και θα νομοθετούν κατά βούληση νόμους κατ' ουσία παράνομους εναντίον του λαού και της χώρας.

     Ας αφήσουμε λοιπόν να ψηφίσουν μόνον τα κομματόσκυλα και οι κάργα απελπισμένοι και παραπλανημένοι.
     Κι ας είναι όλοι αυτοί το 30% του εκλογικού σώματος.
     Κι ας βγεί κυβέρνηση απ' το κλάσμα αυτού του 30% (έστω και 40 με 42% αυτοδυναμία να πάρει το πρώτο κόμμα στην ουσία θα είναι το 42% των φηφισάντων. Δηλαδή όχι πάνω απ' το δώδεκα με δεκαπέντε τοις εκατό των πολιτών).

     Ας βγει η επόμενη κυβέρνηση έχοντας δηλωμέναμε αποχή απέναντί της το εβδομήντα και βάλε τοις εκατό  του ελληνικού λαού,
     ..και ν' αφήσουμε τα εξουσιαστικά κεφάλια τους να τρέμουν μέσα στους περίκλειστους τοίχους της εξουσίας τους,
     ..ενώ θα κρέμεται από πάνω τους -Δαμόκλειος σπάθη- η οργή, η μήνις, η εξέγερση, η επανάσταση.

     Δυναμική και ενσυνείδητη αποχή τώρα!
     Θα είναι το πρώτο βήμα προς την ελευθερία!.. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Τα τελευταία 40 χρόνια το πρώτο μέλημα της εξουσίας -της κάθε εξουσίας απ' την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη- είναι ο περίδρομος.
Καταπέλτης για άλλη μια φορά ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Κόμματος  της Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τους βανδαλισμούς μνημείων, από διαδηλωτές.
Ο Δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:
Ο πρόεδρος του ENIAIOY ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ), κ. Δημήτρης Καζάκης, και ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΑΚΚΕΛ), κ. Βάκης Τσιομπανίδης, συμφώνησαν στη σύμπραξη των δυνάμεών τους και ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις  εθνικές εκλογές. Το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, έχει ως κύριο πρόταγμα το τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Ο Διοικητής του Γ.Ν Πατρών, με αποφάσεις του και μάλιστα έν μέσω των εκλογών, αποφάσεις που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, προωθεί την εφαρμογή του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ενός πολυβασανισμένου Οργανισμού που δυστυχώς συνεχίζει να έχει κενά, ¨λάθη και παραλήψεις¨ που σαφώς τον καθιστούν ανεφάρμοστο.
 Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τον Νοέμβριο 2017 διέκοψε ολοσχερώς την καταβολή της επικούρησης στους συνταξιούχους της καταπατώντας διμερή συμφωνία μονομερώς και πραξικοπηματικά μετά από 70 χρόνια.
Η εισήγηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (1/6/19), όπου ανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια με την οποία θέτει τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας (α’ και β’ γύρος) τωνεπαναληπτικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ΝεκτάριοςΦαρμάκης δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονόςπου αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποίαείμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε.
«Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας. Όμως σε μας δεν αρμόζουν θριαμβολογίες. Ούτε τώρα, ούτε και τηνεπόμενη εβδομάδα που με τη δύναμη του συνόλου των πολιτών της περιοχής μας, θακληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαςακόμα πιο δυναμικά.