Εγκλωβισμού συνέχεια...

Επιμένει ο πρωθυπουργός να βαυκαλίζεται ότι διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της κορονο-κρίσης, ενώ οι αρρυθμίες, οι αστοχίες και οι παλινωδίες της λίαν προσφάτως ανασχηματισμένης κυβέρνησης αποδεικνύουν περίτρανα ότι βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Άλλα λένε οι ειδικοί, άλλα κάνει η κυβέρνηση, με τον λαό να τους κοιτάει αποσβολωμένος θεωρώντας πλέον δεδομένο ότι θα ζει σε καθεστώς παρατεταμένης καραντίνας, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο.

Βέβαια μπορεί να γίνει το θαύμα και να προμηθευτούμε τα εκατομμύρια εμβόλια που μας έταζε η κυβέρνηση μπας και απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από τα δεσμά του αόρατου εχθρού.

Μακάρι, αν και η απίστευτη απρονοησία(;) των Βρυξελλών (την οποία δεν κατέστη δυνατό να αντιληφθεί η κυβέρνηση για να λάβει τα μέτρα της) μαρτυρά πως η περίφημη λευτεριά που ευαγγελίζεται το Μαξίμου πάει για το τέλος του έτους.

Με τις ελπίδες του Μητσοτάκη για προκήρυξη πρόωρων εκλογών (που προαναγγέλθηκαν επί της ουσίας μέσω του ανασχηματισμού) προς απεγκλωβισμό από τα αδιέξοδα είτε το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο να εξανεμίζονται.

Μπορούσε κάλλιστα να τις κάνει το καλοκαίρι, αλλά δεν τόλμησε να αρπάξει την αναπάντεχη πολιτική ευκαιρία που απλόχερα του δόθηκε.

Τώρα πάει... το εκλογικό πουλάκι πέταξε...

Του συνιστούμε λοιπόν να απαλλαγεί πάραυτα από τα όνειρα θερινής νυκτός περί εκλογικού αιφνιδιασμού προς εξαγορά του πολυπόθητου χρόνου πολιτικής διάσωσης και να κοιτάξει να δει πως θα διορθώσει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν τη χώρα σε lockdown διαρκείας.

Αν και πολύ φοβούμαστε ότι οι εμμονές τον έχουν στοιχειώσει και θα συνεχίσει να διολισθαίνει στην άβυσσο των σφαλμάτων.

Πραγματικά θα θέλαμε να μας εξηγήσει γιατί αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ και τα ΜΜΜ, προτίμησε να ενισχύσει την ΕΛ.ΑΣ με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Αν όντως πιστεύει ότι έτσι θα αρθεί γρηγορότερα το lockdown, καλό είναι να το επιχειρηματολογήσει πειστικά.

Διότι... η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο τιμονιέρης, αυτός ξέρει καλύτερα.

Να μην διαμαρτύρεται ωστόσο όταν θα φεύγει τρέχοντας από την πίσω πόρτα του Μαξίμου για να αποφύγει την οργισμένη και πεινασμένη μεσαία τάξη που συνέθλιψε οικονομικά με τέτοιου είδους καταστροφικές επιλογές.

Στο μεταξύ, ακόμα περιμένουμε κάποια σοβαρή αντίδραση από την κυβέρνηση για τα όσα τραγικά αποκάλυψε κορυφαίος υπουργός σχετικά με το έγκλημα της Θεσσαλονίκης. Κοίτα να δεις που στο τέλος με τα ήξεις αφήξεις θα χαθούν τόσο οι ψήφοι των οργισμένων πιστών που δεν ικανοποιούνται με τίποτα, όσο και των... άπιστων που βράζουν στο ζουμί τους τηρώντας με ευλάβεια τις πρωθυπουργικές εντολές, βλέποντας παράλληλα εξαγριωμένοι να αυξάνονται οι εκατόμβες νεκρών.

Επιπλέον, αναμένουμε και κάποια ουσιαστική αντίδραση για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, όπου η κατάσταση πια είναι τραγελαφική.

Με τα μεμέτια να ανακοινώνουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διερευνητικές με τον... κολλητό Δένδια, ενώ έχει προηγηθεί ο εμβολισμός σκάφους μας στα Ίμια κι έχουν βγάλει Navtex για ασκήσεις από το Καστελόριζο μέχρι το Άγιο Όρος.

Για τα παραπάνω ας μην καθυστερήσουν οι απαιτούμενες διαφωτιστικές διευκρινίσεις, καθώς όπως πληροφορούμαστε, μέλη της ΝΔ έχουν αρχίσει να την εγκαταλείπουν ένεκα του εντεινόμενου εθνομηδενισμού, προσχωρώντας σε κόμματα δεξιότερά της μπας και αποφευχθούν οι επαπειλούμενες Πρέσπες του Αιγαίου.

Πυκνώνουν τα σύννεφα δυσαρέσκειας... νεοφιλελεύθερα αδέρφια κι αν δεν σπάσετε σύντομα την παραμορφωτική γυάλα της εξουσίας που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα οδηγώντας σας σε αυταπάτες περί διατήρησης του λαϊκού ερείσματος του ΄19, θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Θα επανέλθουμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Του Όφι ΙοβόλουΙστορικά η ανθρωπότητα αντιμετώπισε πολύ χειρότερες πανδημίες από του κορονοϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια.
 Κατερίνα Γκαράνη:  Ξεκινάει το lockdown της κατάθλιψης διότι πλέον δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην Ελλάδα -από παραγωγή, εμπόριο, σύστημα Υγείας- λόγω της εγκληματικής
...κι οι θεομπαίχτες ιεράρχες αντί να υψώσουν φωνή για τον Χριστό τους, ή να πάνε να
Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει τον λαό ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει ισχυρότερη το νέο έτος, η αμείλικτη πραγματικότητα του χάλασε τα σχέδια.
Φαίνεται πως το νόημα είναι στα αζήτητα για μια ακόμη φορά σ’ αυτή τη χώρα. Ξαφνικά αυστηρότερο lockdown. Ακόμη και κάποιοι επιδημιολόγοι αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση. (Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δεν μπορούσε να ερμηνεύσει την απόφαση στο κανάλι Star).
Τί κοινό έχουν τα ξυράφια ασφαλείας του Gillette, τα ξυράφια Bic του βαρώνου Marcel Bich, το ξυράφι του Occam και το ξυράφι του Hanlon;
Καθημερινά εντείνεται ολοένα και περισσότερο το κύμα προπαγάνδας της κυβέρνησης, εν μέσω μάλιστα του υποτυπώδους εορταστικού κλίματος, για τους επικείμενους εμβολιασμούς του πληθυσμού.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, ο μέσος πολίτης, ανήμπορος να κρίνει από μόνος του τα σύνθετα ιατρικά ζητήματα που έχουν προκύψει και που άλλαξαν τις ζωές μας, παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τους ειδικούς.
Του Όφι ΙοβόλουΤο τερμάτισε ο παραλίγο Μωυσής και νυν Έλβις της Ευρώπης.Αλλά θα μας πείτε... και τι έγινε που αντί να έρθουν τα εκατομμύρια εμβόλια που μας έταξε ήρθαν μόνο δυο κούτες;
Και θέλει να μας πείσει ο παραλίγο Μωυσής και νυν Έλβις της Ευρώπης ότι ένα φορτηγάκι με εμβόλια θα φέρει τη λευτεριά.