Διπλή παραλλαγή 1-2. Κι αν σου κάτσει;..

 Κανονικά ο φετινός προϋπολογισμός πρέπει να περάσει μέσα απ'τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
     Καθαρός τζόγος. Διπλή επιλογή: (1) θα κερδίσει ο γηπεδούχος και δεν θα κοπούν οι συντάξεις, (2) θα κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι (λέμε τώρα, οι τοκογλύφοι) και θα κοπούν οι συντάξεις.

     Κυβέρνηση τζογαδόρος.
     Ήθος τζογαδόρου.
     Απ' αυτούς τους κακούς
τζογαδόρους, τους πορωμένους, που τα παίζουν όλα μέχρι να τα χάσουν όλα,
     ..και μετά για να μην πάνε φυλακή ακουμπάνε στην "ακούμπα" του κλεπταποδόχου (της τρόϊκας εν προκειμένω) τα χρυσαφικά της γυναίκας τους, τ' ασημικά του σπιτιού, το αυτοκίνητο, μέχρι και τα ρούχα των παιδιών τους.

     Ήθος κυβερνητών: ό,τι κάτσει.
     Η κοντούλα λεϊμονιά όμως του υπουργείου των Οικονομικών θα κερδίσει ό,τι κι αν κάτσει, αφού θα τό 'χει παίξει διπλή.

     Κατά τ' άλλα όμως τα μνημόνια τελείωσαν, βγαίνουμε στις αγορές αυτεξούσιοι και αυτόνομοι, η ανάπτυξη έρχεται (τί έρχεται;..ήρθε..εδώ είναι, στρίβει στην γωνία),
     ..η ανεργία μειώνεται, αφού μετριούνται και όσοι δουλεύουν μία ώρα την βδομάδα,
     ..οι επενδύσεις τύπου Φράπορτ αγορασμένα με δανεικά λεφτά από ελληνικές τράπεζες και με εγγυητή το Δημόσιο(!!!) τρέχουν να αγοράσουν δικαιώματα εκμετάλλευσης μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και νοσοκομείων,
     ..που αργότερα (έχουν χρόνο, εξήντα-και χρόνια μπροστά τους) θα μοσχοπουλήσουν σε άλλους μουστερήδες,
     ..και οι έλληνες δεν θα ξαναπεινάσουν αφού θα παίρνουν την Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ, όπως είπε και χθές το λαμόγιο με το μαντηλάκι.

     Διπλή παραλλαγή και κερδίζουν ό,τι κι αν κάτσει. Η ισοπαλία απαγορεύεται.
     Ο μόνος που χάνει και θα χάνει στάνταρ, είναι ο λαός,
     ..αφού το κουπόνι που πήγε κι έριξε ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια στις κάλπες τού Σεπτέμβρη του '15 ήτανε στάνταρ διπλό (2).
     Όπου διπλό οι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι δωσίλογοι.

     Κι αν σου κάτσει; (ο τοκογλύφος κι ο προδότης στο σβέρκο);
     Δεν θα ξανασηκωθεί ποτέ!.. 
    

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ακούστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Γεωργόπουλου για τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
 Για να μπούμε στο (καθημερινό) κλίμα των ημερών, και για να παίξουμε και λίγο το παιχνίδι των κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών δουλικών της τρόϊκας (λέγε με "θεσμοί"),
Νέα επίθεση κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini ο οποίος είπε πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ότι «μόνο ο θάνατο είναι μη αναστρέψιμος»
Αυτός, ο οποίος, από τότε που υπάρχει, ζει και "προοδεύει" ως ο γιος του πατέρα του, θα δημιουργήσει συνθήκες αξιοκρατίας στην πατρίδα μας. Αυτός, ο οποίος από τώρα φροντίζει πού και πώς θα βολέψει τα παιδιά του, μόλις αυτά ολοκληρώσουν τις "στημένες" σπουδές τους στα Κολέγια της αθλιότητας, θα βάλει τα παιδιά των Ελλήνων στη "σειρά"
Το καραγκιοζιλίκι όλης της δήθεν δημοκρατικής κι αριστερής μεταπολίτευσης μπορεί να "περιγραφεί" με τρία ονόματα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε παραπάνω.
Ένα κάθαρμα είναι και θα παραμείνει κάθαρμα για πάντα.     Δεν θα σταματήσει να είναι κάθαρμα επειδή θα περάσουν τα χρόνια ή επειδή θ' αλλάξει πλευρά.
  Θα περίμενε κανείς πως μετά κι απ' αυτήν την εκατόμβη θυμάτων το ποτήρι θα ξεχείλιζε.     Αλλά μπά. Τίποτα.
     Χλευάζανε τον "στρατηγό άνεμο" του άλλου γραφικού, για νάρθουν αυτοί τόσα χρόνια μετά να πουν τα ίδια με άλλη διατύπωση.     "Πρωτόγνωρο φαινόμενο" κατά το Τοσκατο,     "ασύμμετρο φαινόμενο" κατά τοπρωθυπουργεύον υπόλειμμα ηθικής.
     Η μεγάλη κι ατέλειωτη αλητεία των μνηνονιακών κυβερνήσεων με την τάχα "δημοσιονομική μεταρρύθμιση" μπάζει από παντού και την έχουμε πάρει όλοι είδηση.