Διευθυντής έβαζε στοιχήματα με μεγαλοστελέχη για τους εργάτες που θα κολλήσουν κορωνοϊό

Ο διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας χοιρινών της Tyson Foods στην Αϊόβα έβαζε στοιχήματα με τις ζωές των υπαλλήλων του.

Εκείνος, τα στελέχη του, μέχρι και οι επιστάτες της βάρδιας στοιχημάτιζαν για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουν στο εργοστάσιο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, ο διευθυντής Tom Hart έστησε το «σαδιστικό στοίχημα», όταν ο κορωνοϊός άρχισε να μετρά χιλιάδες κρούσματα και εκείνος έβλεπε τους εργάτες του να δουλεύουν χωρίς μάσκα και προστατευτικά μέσα ήδη από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή μήνυση που κατατέθηκε στην Αϊόβα από τον γιο ενός εργάτη που πέθανε από Covid-19 (Oscar Fernandez), τόσο ο Hart όσο και τα στελέχη του απέφευγαν να πηγαίνουν στο εργοστάσιο από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, γιατί «ανησυχούσαν για την εξάπλωση του κορονοϊού».

Τότε ήταν που ο διευθυντής άρχισε να οργανώνει στοιχήματα με τις ζωές των εργατών. «Στοιχημάτιζαν πόσοι υπάλληλοι θα ήταν θετικοί στην Covid-19».

Στις 12 Απριλίου, περίπου 20 εργάτες νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, σύμφωνα με τη μήνυση, το εργοστάσιο έμεινε ωστόσο ανοιχτό. Παρά τις ισχυρές συστάσεις της πολιτείας για αναστολή της λειτουργίας του.