"Δεκαήμερο πολιτιστικών - καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη", μια σπουδαία εκδήλωση

 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας συνέντευξη τύπου με θέμα: "δεκαήμερο πολιτιστικών - καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη" με διοργανωτές το Σύλλογο Πατρινών Νέας Υόρκης Κωστής Παλαμάς, τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς και της Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ.

Την συνέντευξη συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Αποστολόπουλου μέλος της Α.Ε.Π. Ακαδημίας των Σπορ αναλύτρια σε θέματα πολιτισμού - αθλητισμού.

Εκ μέρους του συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης Κωστής Παλαμάς παρευρέθηκαν η πρόεδρος του συλλόγου κ. Τζίνα Γεωργίου και το μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων, κ Πάνος Παπαδόπουλος Σερέτης.

Τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κ. Θεόδωρος Μαλλιάς, πού είναι ιδρυτής και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας για τη στήριξη ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και την καθιέρωση της Πάτρας ως διεθνή πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου.

Την Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων κ. Γεώργιος Κουρλέσης, επίσημος σύνοδος στους ολυμπιακούς αγώνες της Ελληνικής Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και ο τεχνικός διευθυντής και καθηγητής φυσικής αγωγής, κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος.

Η κ. Τζίνα Γεωργίου μετέφερε τους χαιρετισμούς και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. του συλλόγου της Νέας Υόρκης καθώς και όλων των Πατρινών του απόδημου Ελληνισμού και τόνισε ότι με χαρά αποδέχτηκαν το κάλεσμα της γενέτειρας πόλης της Πάτρας, να πραγματοποιηθεί από κοινού κοινή συνέντευξη τύπου για το εγχείρημα που όλοι μαζί προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε.

Τόνισε ότι σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο έχει τη θέληση να πραγματοποιήσει το δεκαήμερο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 160 χρόνων από την ημέρα γέννησης του Κωστή Παλαμά, εκδηλώσεις που προσδιορίζονται να γίνουν την άνοιξη του 2020.

Ήδη έχουν συζητηθεί τεχνικές λεπτομέρειες και υποσχέθηκε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην αναβάθμιση του συλλόγου μας που σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί, διαμέσου ενός άλλου Πατρινού δημοσιογράφου που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις, τον κ. Χριστόδουλο Αθανασάτο, ενώ θα συμβάλει με τη συμμετοχή και άλλων φορέων για την ανάδειξη από την Ουνέσκο του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κ Πάνος Παπαδόπουλος Σερέτης τόνισε ότι είναι πολύ ωφέλιμο για τις νέες γενιές των Ελλήνων αλλά και πολλών ακόμη ομογενών ξένων εθνικοτήτων, ώστε να μπορέσουμε και δια μέσω της εκδήλωσης  να μάθουν για τις αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδες και γενικότερα του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που μία κοινή ιδέα με τον φίλο του Γιώργο Κουρλέση έχει τέτοια απήχηση και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή εκδήλωση στην μακρινή Νέα Υόρκη.

Ο κ. Θεόδωρος Μαλλιάς στάθηκε στο γεγονός ότι μας παρέχεται δυνατότητα και η ευκαιρία να στηριχθεί η διακήρυξη της στήριξης της ανάδειξης από την Ουνέσκο του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από συλλόγους και φορείς της Νέας Υόρκης, που θα δώσουν άλλη βαρύτητα στην προσπάθεια που χρόνια τώρα γίνεται δια μέσω του ειδικού βιβλίου - λευκώματος για τον Ολυμπισμό και τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά.

Ο κ. Γεώργιος Κουρλέσης, ο κύριος εμπνευστής της όλης ιδέας, τόνισε πόσο σημαντικό είναι που ήδη έχει αγκαλιαστεί και επεξεργαστεί η ιδέα τις εκδηλώσεις από όλα τα μέλη του συλλόγου της Νέας Υόρκης, ώστε το 2019 να εορταστεί από πολιτιστικούς  και αθλητικούς  συλλόγους ως έτος Κωστή Παλαμά, ενώ ευχαρίστησε και τον Πατρινό συλλέκτη κ. Φίλιππα Ανδρεόπουλο για την συλλογή Ολυμπιακών εκθεμάτων που έφερε για την συνέντευξη.

Ο τεχνικός διευθυντής της Α.Ε.Π. Ακαδημίας των Σπορ κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε ότι ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς για να στηρίξουμε το παραπάνω εγχείρημα σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, διότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας η ανάδειξη το Ολυμπιακό ύμνο από την Ουνέσκο ως παγκόσμια κληρονομιά.

Ευχαριστούμε το σύλλογο Πατρινών της Νέας Υόρκης Κωστής Παλαμάς που αγκάλιασε την ιδέα και θα έχει τον κύριο λόγο και συντονισμό όλων των εκδηλώσεων στην μακρινή πόλη της Αμερικής, ενώ κάλεσε και τον συλλέκτη κ. Φίλιππα Ανδρεόπουλο να γίνει μέλος της ομάδος, ώστε το κίνημα του Ολυμπισμού στην πόλη μας να δυναμώσει ακόμη ποιό πολύ.

Τέλος όλοι οι φορείς ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα που ήταν παρόν και στην συνέντευξη για την παραχώρηση της αίθουσας, ενώ μετά ο πρόεδρος φιλοξένησε όλους τους συντελεστές στο γραφείο του και είχαν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με το επιμελητήριο και την ομογένεια.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Στάθης και Φανή ζουν την φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί
   Χορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Στο πνεύμα των παραστάσεών της η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ παρουσιάζει μία πρόταση
 Ο δήμος Σαρωνικού μετά την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει την προγραμματισμένη σειρά εκδηλώσεων «Σαρωνικός, η πόλη του σινεμά τιμά τα 100 χρόνια
 Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτείται με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου με το αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη
Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε χθες (28/12) από τη ζωή ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Θλίψη σε όλη την Ελλάδα προκαλεί η είδηση του Θάνου Μικρούτσικου το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Δημήτρης Νέζης επιστρέφει δυναμικά με την νέα του επιτυχία που έχει τίτλο «Αιχμάλωτός Σου» και κυκλοφορεί από την Spark Records!
ο όνομα Μιχάλης Παπαματθαίου είναι συνυφασμένο με την απόλυτη διασκέδαση στην Θεσσαλία και τους γύρω νομούς και αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο και δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή της Κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο!
Oι Πέμπτες του Ιουνίου στον ΚΗΠΟ του Royal γεμίζουν μελωδίες από μία μπάντα που ξέρει να ξεσηκώνει το κοινό, εναλλάσοντας αρμονικά ρυθμούς και μελωδίες. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ στη σκηνή του καταπράσινου ΚΗΠΟΥ, ανεβαίνουν οιαγαπημένοι του Πατρινού κοινού Passepartout, οι οποίοι υπόσχονται να κάνουν τοβράδυ της Πέμπτης ακόμα πιο “ζωντανό”.