... Αστραχάν το άλογο

Χρειάστηκαν μόλις τρεις κινήσεις για να καταρρεύσει με πάταγο το προφίλ του... Μωυσή που φιλοτεχνούσαν τόσο οι πρωθυπουργικοί επικοινωνιολόγοι όσο και οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι.

Η πρώτη ήταν η ανεμελιά της Πάρνηθας. Η δεύτερη το κορονογλέντι της Ικαρίας. Και η τρίτη ο καφές στο Κολωνάκι.

Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται περίτρανα πως αν το άλογο είναι... Αστραχάν και δεν τραβάει, όσα φτιασίδια κι αν του βάλεις, στο τέλος όσοι πόνταραν σ΄ αυτό θα σε κυνηγάνε επειδή έχασαν τα λεφτά τους.

Βέβαια, οι πρωθυπουργικοί προπαγανδιστές δεν το βάζουν κάτω και πασχίζουν ιδροκοπώντας να πείσουν τους πολίτες που πόνταραν στο πρωθυπουργικό άλογο, ότι δεν είναι κουτσό και παρά τα στραβοπατήματα θα καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα.

Όμως, κατόπιν των παραπάνω επικών γκαφών, και να θέλουν, δεν δύνανται να τους πιστέψουν και αποσύρουν σταδιακά τα λεφτά τους.

Κάτι που είχαν αποφασίσει να πράξουν από το πρώτο στραβοπάτημα, αλλά είπαν να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία.

Κι αντί να υπάρξει βελτίωση, ήρθε το δεύτερο. Εμβρόντητοι από την απίστευτη αβελτηρία δεν μπορούσαν να αποφασίσουν τι να κάνουν. Και είπαν, δεν μπορεί, με τέτοια ομάδα που έχει πίσω του αποκλείεται να μην ορθοποδήσει. Άρα, ας του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία.

Δυστυχώς την πάτησαν και τρέχουν τώρα πανικόβλητοι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Το πρωθυπουργικό άλογο πάντως, δεν λέει να βρει τον ίσιο δρόμο, μπας και κρατήσει έστω και λίγους υποστηρικτές για να μην φαλιρίσει η ομάδα που το κοουτσάρει.

Και συνεχίζει απτόητο τις γκάφες.

Ναι, σωστά διαβάζετε. Έκανε και τέταρτη το αθεόφοβο.

Θεωρώντας ορθό, μετά τον καφέ στο Κολωνάκι, να πάει βόλτα με το Range Rover που βλέπεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Τα σχόλια πλέον περιττά...

Η ομάδα δεν το γλυτώνει το φαλιμέντο...

Του Όφι Ιοβόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κι ενώ έχει ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ συστημικών και ορθολογιστών ειδικών, με τους πρώτους να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αιτιολογήσουν την παρατεταμένη καραντίνα και τους
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ικανός ηγέτης είναι αυτός που κλείνει μέτωπα, όχι αυτός που ανοίγει.Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Η δεκαετία του 2010 ξεκίνησε μια χαρά (για τα ελληνικά δεδομένα).
Ένα αμφιλεγόμενο κείμενο του Αντρέα Παναγόπουλου για τον Κουφοντίνα και τον Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα και προκάλεσε αντιδράσεις.
Γράφει  ο Κώστας ΒαξεβάνηςΑγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ.
Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.Είχε, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά δεν το έπραξε.
Έτσι όπως εξελίσσεται ο δικαστικός τραγέλαφος στην υπόθεση Λιγνάδη, να δείτε που στο τέλος το μητσοτακικό καθεστώς θα μας αναγκάσει να του ζητήσουμε γονυπετείς συγνώμη.
Δεν ξέρουμε αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε κι ο Ηλιόπουλος.
 Είναι προφανές ότι αν ο Μητσοτάκης αναλάμβανε εξ αρχής την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη μέσω ενός ηχηρού mea culpa, οι κατήγοροί του δεν θα μπορούσαν να του προσάψουν το παραμικρό.