Αποδόμηση των «ειδικών»! Τι έλεγαν παλιά για το τσιγάρο – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ «οδηγός» για το σήμερα

Τι να ισχύει στις μέρες μας με αφορμή τον κορωνοϊό;;;

Θα μπορούσες σήμερα να φανταστείς έναν ολυμπιονίκη να διαφημίζει τσιγάρα χαμογελαστός; Ένα ειδικό να λέει πως το κάπνισμα κάνει καλό;;;  Έναν διάσημο γιατρό να προπαγανδίζει τα οφέλη του καπνίσματος στην υγεία; Μια πασίγνωστη ηθοποιό να ισχυρίζεται ότι της πέρασε ο βήχας με το κατάλληλο τσιγάρο;

Και όμως κάποτε υπήρχαν τέτοιες παραινέσεις. Πολλές από αυτές χρησιμοποίησαν ως όχημα τα κόμικς και τις εφημερίδες της εποχής.

«Το τσιγάρο σκοτώνει», «το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο» και άλλα παρόμοια είναι τα συνθήματα στις συσκευασίες των προϊόντων καπνού σήμερα.

Οι διαφημίσεις τσιγάρων έχουν απαγορευτεί ολοκληρωτικά.

Παλιότερα όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Τα τσιγάρα διαφημίζονταν παντού, «ειδικοί» έλεγαν ότι κάνουν καλό και δεν προκαλούν καρκίνο, ενώ ακόμα και ο Λούκι Λουκ κάπνιζε ασταμάτητα.

Τελικά αυτοί οι προβεβλημένοι «ειδικοί», οι οποίοι σήμερα λένε κάθε φορά διαφορετικά πράγματα σχετικά με τα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ναι ή όχι.

Ας πάρουμε παραδείγματα σε σχέση με το τι έλεγαν για το τσιγάρο. Τότε θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως ίσως τα «έπαιρναν» από εταιρείες παραγωγής τισγάρων για να τα γράψουν αυτά. Σήμερα θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν πως ενδέχεται ορισμένοι «ειδικοί» να στηρίζονται από εταιρείες που παράγουν συγκεκριμένα εμβόλια.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

Διάσημος γιατρός διακηρύττει: Το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο – Αθηναϊκή 18.11.1958

Αμερικανός καθηγητής συνιστά: Μπορούμε να καπνίζουμε αφόβως μέχρι 45 ετών – Απογευματινή 14.7.1964

 

 

 

el.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

Καιρό έχουμε να δούμε κάτι για τα νέα καλούδια που μας ετοιμάζουν οι Γερμανοί, παρέα με τους ντόπιους συνεργάτες τους, οπότε σήμερα επανερχόμαστε στο αντικείμενο. Η Γερμανία
Μεγάλος σάλος προκλήθηκε από την εσπευσμένη ψήφιση νόμου για το ακαταδίωκτο των ειδικών λοιμωξιολόγων και λοιπών επιστημόνων, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών εδώ και πάρα πολλούς μήνες παίζουν με τις ζωές μας.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑΠρος                                                                              Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.ΚεραμέωςΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑΚοινοποιούμενη1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας 3. Ο.Λ.Μ.ΕΠρος                                                                                      Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ Κοινοποιούμενη 1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας 3. Ο.Λ.Μ.Ε
Οταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι η μοναδική αστυνομική πλευρά του θέματος πρέπει να είναι η διαλεύκανση της δολοφονίας.
Ποιες υποθέσεις φωτιά χειριζόταν ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ;
Ο κάθε πολίτης κάθε κράτους, υποτίθεται ότι βελτιώνεται μέσω της παιδείας που προσφέρει το κράτος, αισθάνεται ασφαλής μέσω της δικαιοσύνης που θα απονεμηθεί αν αδικηθεί και βρίσκει παρηγοριά μέσω του θρησκευτικού οργανισμού στον οποίο πρόσκειται.
Μπορεί να ακούγεται και ως πολυτέλεια. Το να ανησυχεί δηλαδή κανείς, για τα όσα θα ακολουθήσουν, κατά τη διαδικασία επανόδου στην κανονικότητα.