Άρης Σερβετάλης: «Aπό μηχανής θεός» (deus ex machina) αντί για το θέατρο στην τηλεόραση!

Tα κεντρικά δελτία ειδήσεων (ΣΚΑΙ και MEGA) εξαφάνισαν χθες (24-11-21) τους 93 νεκρούς του κορωνοϊού από τους τίτλους τους!

Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης λειτούργησε όχι ως θεατρικός αλλά ως πανδημικός «από μηχανής θεός» (deus ex machina) προκειμένου η είδηση των 93 νεκρών να… θαφτεί (!) στους τίτλους και να πάει… πίσω.

Ειδικά στον ΣΚΑΙ πέτυχαν το δημοσιογραφικό ακατόρθωτο!

Να προηγηθούν οι δηλώσεις (σε ζωντανή σύνδεση!) της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου για την «υπόθεση Σερβετάλη» της ειδήσεως των 93 νεκρών από τον κορωνοϊό.

Για τους παλαιότερους οι μεθοδεύσεις αυτές θυμίζουν την αλήστου μνήμης εποχή της κρατικής ΕΡΤ επί αρμόδιου υπουργού του μακαρίτη Δημήτρη Μαρούδα ο οποίος διατεινόταν ότι αν διαφαινόταν απειλή για το τότε κρατικό μονοπώλιο της τηλεόρασης από τα δορυφορικά κανάλια θα κατέρριπτε τους δορυφόρους.

Κατά την (δική μας) «ένδοξη» περίοδο του κορωνοϊού, όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία και οι δυστυχείς Ιταλοί του Μπέργκαμο στοίβαζαν τα φέρετρα των νεκρών σε υπαίθριους χώρους, η σχετική είδηση με το ανάλογο οπτικό υλικό μονοπωλούσε τους τίτλους των εγχώριων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Τώρα που ο θάνατος από τον κορωνοϊό χτυπάει κατά εξακολούθηση την δική μας πόρτα οι «Σερβετάληδες» προσφέρουν το ιδανικό δημοσιογραφικό άλλοθι στους αρχισυντάκτες για να «πάνε πίσω» στα δελτία ειδήσεων την είδηση των θανάτων.

Όλα αυτά, βεβαίως, από μόνα τους μικρή σημασία έχουν.

Καταδεικνύουν, όμως, την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στον χώρο της ενημέρωσης για την οποία μερική μόνον ευθύνη έχουν οι «λίστες Πέτσα» αφού αυτές αφορούν περισσότερο στις ενδεχόμενες «χοντρές» υποθέσεις οι οποίες πρέπει είτε να αποκρυβούν είτε να εξωραϊστούνε.

Αλλά το να «θάψουμε τους νεκρούς για μετά την ζωντανή σύνδεση με την Βάσια» ερμηνεύεται κυρίως ως σύνδρομο αυτόβουλου πολιτικού παραγοντισμού, δηλαδή φαντασίωσης ότι, έστω με αυτόν τον τρόπο, «συμμετέχουμε» στην νομή της πολιτικής εξουσίας.

Και βεβαίως αυτά βλέπει ο πρωθυπουργός και δικαίως χαμογελάει, σίγουρος ότι η εγχώρια δημοσιογραφία (ή τουλάχιστον η glamorous εκδοχή της) δεν πρόκειται ποτέ να τον υποβάλει στην βάσανο των «direct questions».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ουδόλως προκαλεί έκπληξη η χουντικής εμπνεύσεως τιμωρία για τους ανεμβολίαστους 60ρηδες.
Δυόμισι χρόνια διακυβέρνησηςτων «αρίστων» του Κυριάκου, κι ακόμη να σηκώσουμε κεφάλι.Λες και μας έφτυσε κάποιος μοχθηρός θεός… κάποιο αόρατο χέρι που συντονίζει τα του σύμπαντος.
Έγινε και αυτό! Τα ΜΜΕ που αγχώνονται για την εξεταστική στη Βουλή για την λίστα… Πέτσα, προέβαλαν με διθυράμβους την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκης στην Washington Post. Ωστόσο, υπήρχαν σημεία όπου ποτέ δεν προβλήθηκαν. Γιατί άραγε;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης, καταγγέλλει το πρωθυπουργικό γραφείο για ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του διεθνή τύπου, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός ρωτάτε ευθέως, ακόμη και περί λογοκρισίας στην Ελλάδα.
Εμείς πάντως, φίλτατε Κυριάκο, σου έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό να μην προσπαθήσεις να απεμπλακείς από τα τραγικά σου αδιέξοδα και να προσφύγεις πάραυτα σε εκλογές, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εγκλωβιστείς πλήρως.
Χρειάστηκαν μόλις οκτώ δευτερόλεπτα! Για να κατεδαφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το οικοδόμημα της ελληνικής συστημικής δημοσιογραφίας (embedded journalism - ενσωματωμένη δημοσιογραφία).
Απαράδεκτη η Ολλανδή δημοσιογράφος με το... βεβαρημένο παρελθόν.Απαράδεκτος εξίσου κι ο... παραλίγο Μωυσής, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιδείξει την απαιτούμενη για πρωθυπουργό ψυχραιμία κι απάντησε σαν θιγμένο πριγκιπόπουλο.
Ηχηρή απάντηση σε όλα Μέσα που τον λοιδόρησαν για την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις παρελάσεις, έδωσε ο Γραμματέας – Εκπρόσωπος του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γρηγόρης Πετράκος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook: