Άμα σε πάρει η κατηφόρα…

Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να αντέξει ακόμα η κυβέρνηση;

Μέχρι και οι καλολαδωμένοι παπαγάλοι απηύδησαν κι αρχίζουν και την χτυπάνε για να μην χάσουν το κοινό τους.

Που σημαίνει, ότι ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για έναν ακόμη... λαοπρόβλητο σωτήρα.

Ανάλογο βέβαια σκηνικό εκτυλίχθηκε και επί της εποχής του... μεγαλοπρεπούς ΓΑΠ. Με τους ίδιους παπαγάλους που μας διαβεβαίωναν μέχρι πρότινος ότι ο Μητσοτάκης θα κυβερνάει εσαεί, να εγγυώνται και τότε ότι ο ΓΑΠ θα κυβερνάει για δεκαετίες. Όπως θα θυμάστε ασφαλώς, όταν η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει, κυριολεκτικά τον σταύρωσαν για να σώσουν τα τομάρια τους.

Άρα, από τη στιγμή που άρχισαν τα όργανα και για τον... παραλίγο Μωυσή, προμηνύεται αντίστοιχη έκβαση.

Για να είμαστε δικαίοι, μετά τις δυο τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, ο Μητσοτάκης δεν τους αφήνει περιθώρια κινήσεων.

Διότι όταν έκανε τις μετεκλογικές κωλοτούμπες σε όλα τα μείζονα ζητήματα, μπορούσαν να τον στηρίξουν λέγοντας ότι παρέλαβε χάος, η χώρα έχει συνέχεια, σέβεται τις συμφωνίες που έχει συνάψει κ.ο.κ.

Ομοίως και στο εξελισσόμενο ξεπούλημα του Αιγαίου... Η συνεργασία με τους Τούρκους θα ωφελήσει οικονομικά τη χώρα, o Σουλτάνος έχει δικαίωμα να βάλει τα πόδια του μέσα στη θάλασσα που είναι δίπλα από το παλάτι του, δεν γίνεται να του το στερήσουμε κλπ.

Ή στην κάλυψη της διαχειριστικής ανικανότητας του κορονοϊού… Δεν βλέπετε βρε ψεκασμένοι ότι όλος ο κόσμος έχει προσκυνήσει την ανωτερότητα του αόρατου εχθρού θυσιάζοντας λαό και οικονομία για να τον κατευνάσει, ποιοι είμαστε εμείς που θα του αντισταθούμε; Είστε ανεύθυνοι που διαμαρτύρεστε επειδή ενώ είστε κλεισμένοι στα σπίτια σας από τις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θυσιάζεται για να σας προστατεύσει κάνοντας ποδήλατο στην Πάρνηθα και στήνοντας γλέντια στην Ικαρία... μπλα μπλα...

Μπορεί τα επιχειρήματά τους να μην έπειθαν, αλλά τουλάχιστον τους δινόταν η δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για να βγάλουν ασπροπρόσωπο το αφεντικό.

Όταν όμως το αφεντικό χάνει εντελώς τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την ώρα που η χώρα είναι παγωμένη να πίνει καφέ στο Κολωνάκι και κατόπιν να κάνει βόλτες με το Range Rover, τότε τί να πουν αφενός για να τον ξελασπώσουν, κι αφετέρου για να μην κατεβάσουν ρολά στα μαγαζιά τους επειδή θα ξεμείνουν από πελάτες;

Πόσω μάλλον, όταν ταυτόχρονα σκάνε και σκάνδαλα παιδόφιλων βιαστών όπου εμπλέκονται υπάλληλοι του αφεντικού, με τους προϊσταμένους τους στην απεγνωσμένη προσπάθεια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, να ομολογούν άθελά τους τη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Δένοντας πισθάγκωνα τα χέρια των δύσμοιρων κονδυλοφόρων, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένο το αφεντικό να αποπειράται με άθλιους συμψηφισμούς να μην απολέσει το τελευταίο φύλλο συκής που του απέμεινε.

Είναι να μη σε πάρει η κατηφόρα...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κι ενώ έχει ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ συστημικών και ορθολογιστών ειδικών, με τους πρώτους να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αιτιολογήσουν την παρατεταμένη καραντίνα και τους
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ικανός ηγέτης είναι αυτός που κλείνει μέτωπα, όχι αυτός που ανοίγει.Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Η δεκαετία του 2010 ξεκίνησε μια χαρά (για τα ελληνικά δεδομένα).
Ένα αμφιλεγόμενο κείμενο του Αντρέα Παναγόπουλου για τον Κουφοντίνα και τον Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα και προκάλεσε αντιδράσεις.
Γράφει  ο Κώστας ΒαξεβάνηςΑγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ.
Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.Είχε, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά δεν το έπραξε.
Έτσι όπως εξελίσσεται ο δικαστικός τραγέλαφος στην υπόθεση Λιγνάδη, να δείτε που στο τέλος το μητσοτακικό καθεστώς θα μας αναγκάσει να του ζητήσουμε γονυπετείς συγνώμη.
Δεν ξέρουμε αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε κι ο Ηλιόπουλος.
 Είναι προφανές ότι αν ο Μητσοτάκης αναλάμβανε εξ αρχής την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη μέσω ενός ηχηρού mea culpa, οι κατήγοροί του δεν θα μπορούσαν να του προσάψουν το παραμικρό.