Άλμπερτ Μπουρλά: Ζήτημα ωρών μετά την έγκριση η έναρξη διανομής του εμβολίου της Pfizer

Έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό είναι η Pfizer «εντός ωρών» από τη στιγμή που θα εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι η Pfizer θα υποβάλει αιτήσεις για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες μέρες», συμπληρώνοντας πως ο φαρμακευτικός κολοσσός είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη διανομή των πρώτων 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν ήδη παραχθεί.

Όπως είπε, τα εμβόλια θα αποστέλλονται προς κάθε χώρα μόλις λάβουν επίσημη έγκριση από τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός, καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια της Pfizer είναι ασφαλή και έχουν αποτελεσματικότητα 95%, ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους, η εταιρεία, να έχει παρασκευάσει 50 εκατομμύρια δόσεις και κατά τη διάρκεια του 2021 προγραμματίζεται να παρασκευάσει 1,3 δισ. δόσεις.