«Καλύτερα να μας ακούνε παρά να μας βλέπουν» (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Έτσι ξεκίνησαν οι άριστοι των «αριστερών» εκσυγχρονιστών.

Για ένα χρόνο και βάλε έριχναν τις ευθύνες τους στους προηγούμενους και στους πιο προηγούμενους και περνούσαν οι μέρες ευχάριστα με δημιουργική προπαγάνδα και εκσυγχρονιστική πολιτική.

Δυστυχώς όμως ο χρόνος περνάει και αφαιρεί ένα προς ένα τα φύλλα συκής που κρύβουν τις πραγματικές προθέσεις.

Τα αποτελέσματα των πραγματικών μετρήσεων, που έχουν στα χέρια τους οι άριστοι, δείχνουν εδώ και καιρό ένα μεγάλο κομμάτι της Nέας Δημοκρατίας να έχει κουνήσει μαντήλι στον Κυριάκο καταλαβαίνοντας πού το πάει το καράβι και πώς το πάει.

Και για να θυμηθούμε το Γέρο του Μοριά.

Ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε για διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και βλέπει προεκλογικές κάτω από το τραπέζι συμφωνίες.

Ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε για αδιαπραγμάτευτο Αιγαίο και βλέπει προσυνεννοημένες εντάσεις με σκοπό δήθεν αναγκαίες λύσεις.

Ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε εθνική πολιτική και βλέπει έναν πρωθυπουργό να παρακαλά να είναι ουρά των εξελίξεων.

Ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε για σωστή και επιτυχημένη διαχείριση του κορονοϊού και βλέπει το μακροβιότερο και σκληρότερο lockdown στην Ευρώπη με τους περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Παράλληλα, βλέπει μία πολιτική και επιχειρησιακή διαχείριση επιπέδου μονοκύτταρου οργανισμού υιοθετώντας το δόγμα «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» και καταστρέφοντας την οικονομία του τόπου.

Ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και βλέπει την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Μα πάνω απ’ όλα ο παραδοσιακός δεξιός άκουγε για τους άριστους, που θα στελεχώσουν το κράτος, και βλέπει τους Σημιτάνθρωπους, τους ποταμίσιους και άλλες συμπαθείς κατά τ’ άλλα ομάδες και ομαδούλες να προσπαθούν να τον εκφράσουν πολιτικά με στόχο να τον ξαναφέρουν στο μαντρί…

Ποιοι;

Αυτοί, που μοναδική τους σχέση με την Νέα Δημοκρατία είναι ο τραπεζικός τους λογαριασμός και μία παρουσίαση σε PowerPoint, που τους έκαναν με ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων και των αδυναμιών του παραδοσιακού ψηφοφόρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα;

Κυριάκο! Last year ή καλύτερα last century! Τότε που ανακαλύφθηκε ο όρος «μαντρί» και κτίστηκαν πολιτικές οικογένειες και πολιτικές καριέρες.

Τώρα ό,τι και να λένε για να χαϊδέψουν τα αυτιά των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αυτοί όχι μόνο δεν ακούν αλλά εκνευρίζονται και που τους βλέπουν να μιλάνε.

ΥΓ. Απορία: οι αρχαιολογικοί χώροι γιατί ανοίγουν αφού δεν έχουμε τουρίστες κι εμείς δεν μπορούμε να μετακινηθούμε έξω από τον Δήμο μας και σε απόσταση άνω των 2 χλμ;

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το ζητούμενο ωστόσο είναι που θα σταματήσει ή αν θα σταματήσει.
Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Ο γόνος δεν μπορεί. Κι όσο παραμένει στην εξουσία, τόσο θα λαβώνει την πατρίδα και την παράταξη.
Θυμάστε το περίφημο «πες, πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει» του Δρος Γκέμπελς;Σήμερα στη μπανανία μας ζούμε το ανάποδο… «σιωπή, σιωπή, σιωπή, στο τέλος θα ξεχαστεί».
Οι Αμερικάνοι λένε πως στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, στο Documento (βλέπε: Περήφανοι που μας κυβερνάει ο Φουρθιώτης), κυριολεκτικά μας άφησαν άναυδους.
Οδεύουμε ολοταχώς στις δέκα χιλιάδες νεκρούς κι αντί ο Κυριάκος να ζητήσει ταπεινά συγνώμη, για μια ακόμη φορά, επέρριψε τις ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία στους πολίτες.
Είθισται την πρωταπριλιά να λέμε και να γράφουμε ψέματα.Όχι όμως σήμερα. Σήμερα μόνο αλήθειες.
Με το που έσκασε πέρυσι η πανδημία η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, επέβαλλε αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις, έκλεισε την αγορά και την εστίαση, και γενικά τα πήγε καλά, με τη χώρα μας να
Ήταν μια μεγαλειώδης γιορτή… μια μοναδική επέτειος.Που γιορτάστηκε κατά τον καλύτερο τρόπο δεδομένων των συνθηκών.
Μεγάλη μέρα η σημερινή. Μοναδική.Μια σπάνια επέτειος, που κάποιος μπορεί να ζήσει (αν) μόνο μια φορά στη ζωή του.