Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η νέα σκουριά…

Του Χρήστου Μπολώση

Γνωρίζετε, βέβαια, το βιβλίο της Μάρως Δούκα «Αρχαία σκουριά», που είχε προβληθεί και ως σειρά στην τηλεόραση.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη νέα σκουριά.

Με τη βόρεια πλευρά του ΝΙΜΤΣ λοιπόν, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εφάπτεται ένας μικρός δρόμος, η οδός Ευζώνων, η οποία οδηγεί στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στον δρόμο αυτόν υπάρχουν μερικές μεταλλικές στήλες, στις οποίες είναι γραμμένα λόγια των Τάσου Λειβαδίτη, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Καζαντζάκη, Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και Γιάννη Ρίτσου.

Ως εδώ όλα καλά, μέχρι που να πλησιάσει κάποιος να διαβάσει τα κείμενα. Σιγά που θα το καταφέρει. Ο λόγος;

Είναι γεμάτες σκουριά χρόνων, αφού μάλλον ουδείς έχει ασχοληθεί μαζί τους από την ώρα που τοποθετήθηκαν.

Δεν γνωρίζω πόση θα είναι η δαπάνη αποκαταστάσεώς τους, αλλά δεν νομίζω να είναι απαγορευτική για κοτζάμ Δήμο Αθηναίων.

Αλλά εδώ ο κ. Δούκας δεν μπορεί να απαγορεύσει στο ΚΚΕ να γεμίζει αφίσες την Αθήνα για τις εκδηλώσεις του, με τις στήλες θα ασχοληθεί;

Το αστείο είναι ότι παραδίπλα από το χάλι αυτό υπάρχει διαφημιστική πινακίδα του δήμου που γράφει: «Η Αθήνα αλλάζει ξεκάθαρα».

Αμ δεν το βλέπουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο