Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αλαζόνες, ανάλγητοι και κυνικοί!

«Τζαμπατζήδες» όσοι δεν έχουν για το ρεύμα, «ψεκασμένοι» όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, «λαϊκιστές» όσοι ζητάνε μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, «ρωσόφιλοι» όσοι διαφωνούν με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία…

Η αλαζονεία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καλλιεργεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτή η αλαζονεία σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών εκφράζεται με δηλώσεις κυνισμού και αναλγησίας όχι απέναντι στον πολιτικό τους αντίπαλο, αλλά κυρίως απέναντι στην κοινωνία, που μαστίζεται δυόμισι χρόνια τώρα από την πανδημία, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

  • Από τον
    Πάνο Σώκο

Αντί να κρατάνε χαμηλούς τόνους, να αφουγκράζονται τις αγωνίες των πολιτών και να προλαβαίνουν τις ανάγκες τους, αντί να ακούνε ακόμα κι αυτούς που διαφωνούν πολιτικά μαζί τους, χαρακτηρίζουν «τζαμπατζήδες» εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα («Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του» είπε πριν από μία εβδομάδα ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου), «ψεκασμένους» εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και «λαϊκιστές» εκείνους που ζητάνε μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

«Ρωσόφιλους» εκείνους που διαφωνούν με την αποστολή όπλων στην Ουκρανίαενώ μιλάνε για «ψευδοπροβλήματα», όταν τους επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ για τους ασθενείς από τον κορωνοϊό και γίνονται διασωληνώσεις σε κοινούς θαλάμους η στους διαδρόμους.

Κατ’ αρχάς, η ίδια η κυβερνητική πολιτική είναι ανάλγητη και κυνική, κάτι που αποδείχθηκε και με τις προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος για να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ομολογήσει ότι θα διορθώσει «τις αδικίες του χθες», δηλαδή της δικής του πολιτικής. Και αυτό γιατί, ενώ η κερδοσκοπία σαρώνει τα οικογενειακά εισοδήματα με τους υπέρογκους λογαριασμούς και ο κόσμος είναι σε απελπισία, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί του έλεγαν ότι είναι παροδικό πρόβλημα και ανακοίνωναν μέτρα-ψίχουλα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός του έβγαζε selfies στα σούπερ μάρκετ.

Η άρνηση του προβλήματος από την κυβέρνηση, την ώρα που ο κόσμος υποφέρει, είναι κυνισμός και ακραία έκφραση αναλγησίας.

«Παροδικό» το φαινόμενο της ακρίβειας

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr έλεγε ότι «το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι περισσότερο παροδικό απ’ ό,τι νομίζουμε, η αγορά θα βρει νέο σημείο ισορροπίας σίγουρα έως το τέλος του χρόνου», ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 από τη ΔΕΘ υποστήριζε: «Θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει τη δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της».

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι «η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα». Πόσο μέσα έπεσε ο άνθρωπος και είναι ακόμα στη θέση του!

Και πάλι ο υπουργός Ανάπτυξης στις 17 Φεβρουαρίου 2022 είχε πει: «Η Ελλάδα είναι χώρα που εισάγει ενέργεια. Αν πας να “παγώσεις” τα τιμολόγια, τι θα συμβεί στα αλήθεια; Μπορείς να υποχρεώσεις μια εταιρία, τη ΔΕΗ ή τους άλλους παρόχους να πουλάνε ρεύμα με ζημία κάθε μέρα; Φαντάζεστε να πάει το κράτος και να πει ότι “υποχρεώνω όλες τις εταιρίες ενέργειας να χρεοκοπήσουν”; Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω».

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 3 Μαρτίου 2022 είχε πει στον Alpha το αμίμητο: «Κάποια στιγμή θα τελειώσει και ο χειμώνας, άρα θα γλιτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου». Αν είναι δυνατόν!

«Άριστοι» στα χαρτιά… άχρηστοι στην πράξη!

Διχαστικές δηλώσεις από την Ντόρα

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Βιβλίο μπορεί να γράψει κάποιος με τα όσα έχουν πει βουλευτές και υπουργοί. Ακόμα και η συνήθως μετριοπαθής Ντόρα Μπακογιάννη είπε πριν από μερικές μέρες, στις 4 Μαΐου, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση φοβάται διαρροή ψήφων προς τα κόμματα που κινούνται στα «δεξιά» της Ν.Δ., ότι «οι άνθρωποι της Ν.Δ. στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι νοικοκυραίοι. Δεν μιλάω για την κατηγορία των “ψεκασμένων”, οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές και ρωσόφιλοι». Διχαστικές δηλώσεις.

«Είναι επιζήμια για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας», είχε πει παλιότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, τη στιγμή που χιλιάδες ιδιοκτήτες αγωνιούσαν να μη χάσουν το σπίτι τους. Στις 25/8/21 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, για να απαντήσει στις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες από τα δωρεάν τεστ που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ, είχε μιλήσει για «τζαμπατζήδες» και είχε πει ότι «το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο» και ότι «τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας».

Στις 23/11/21 ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ «ψευδοπρόβλημα». «Ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ…» είχε δηλώσει, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε επί της ουσίας ότι όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι μελλοθάνατοι: «Γνωρίζετε πως κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα, σαν να τον παραδίδει στον Θεό και πριν τον παραδώσει, τον βάζει στη ΜΕΘ»!

Στις 3/2/22 ο βουλευτής της Ν.Δ. Στράτος Σιμόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «λεκέ» τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν η δημοσιογράφος τού επισήμανε τον αριθμό των θανάτων, δήλωσε: «Οταν τον λεκέ τον βλέπεις ξανά και ξανά, μπορεί καμιά φορά να μεγαλώνει κιόλας, αν επικεντρώνεσαι στον λεκέ».

Από το «να μη σώσουν» του Άδωνι στο «πολυτέλεια οι ΜΕΘ» του Σκέρτσου

Ειδικά για την πανδημία, οι δηλώσεις αναλγησίας και κυνισμού υπουργών και βουλευτών ξεπέρασαν κάθε όριο. Η «δημοκρατία» έχει αναφερθεί εκτενώς σε αυτό το θέμα αρκετές φορές και συνεχίζει να το κάνει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει «να μη σώσουν…» για εκείνους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ενώ ωρυόταν προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριζε πως «δεν έχω τέτοια ένδειξη» (αναφορικά με μεγαλύτερη θνησιμότητα ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε σχέση με εκείνους που καταφέρνουν να βρουν νοσηλεία σε ΜΕΘ).

Ο Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι «αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια για ΜΕΘ», ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το ίδιο θέμα των ΜΕΘ είχε πει πως «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και πιο πολλούς θανάτους, γιατί στις ΜΕΘ η θνητότητα είναι μεγαλύτερη».

Ο έτερος υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος έχει πει πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πανδημία θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ». Και όλα αυτά ενώ περισσότεροι από 29.300 ανθρώπους έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό και πολλοί εξ αυτών εκτός ΜΕΘ…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.