Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

T.Kάρλσον: «Ο Πούτιν είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο»

Ο κύριος λόγος είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος βάζει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της χώρας του, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο, ισχυρίστηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον, σε συνέντευξή του στο RTVI US.

«Εκτός της Δυτικής Ευρώπης, του Καναδά και της «αγγλο-σφαίρας», είναι σχεδόν αδύνατο να συναντήσεις κάποιον που δεν συμπαθεί τον Πούτιν», δήλωσε ο Κάρλσον στο δίκτυο.

«Είναι μακράν ο πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο», είπε ο Κάρλσον, σημειώνοντας ότι ο κύριος λόγος για την παγκόσμια δημοτικότητα του Πούτιν είναι το γεγονός ότι «έχει θέσει τα συμφέροντα της χώρας του πάνω από τα δικά του με πολλούς τρόπους. Με τρόπους που οι Δυτικοί ηγέτες δεν το κάνουν».

Ερωτηθείς αν η άποψή του για την κοσμοθεωρία του Πούτιν είχε αλλάξει μετά από μια συνέντευξη μαζί του τον Φεβρουάριο του 2024, ο Κάρλσον είπε ότι εξεπλάγη όταν συνειδητοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «συμπαθεί στην πραγματικότητα τη Δύση».

Και ότι πιθανότατα του αρέσει «πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει τον Πούτιν».

Στη συνέντευξή του στο RTVI US, ο Carlson υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου βρίσκονται «σε φάση παρακμής» , ενώ η Ρωσία βιώνει μια «πνευματική αναγέννηση» και αποδεικνύεται μια ευημερούσα χώρα με «αίσθηση αυτοεκτίμησης και αίσθηση σκοπού».

Πρότεινε περαιτέρω ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δύση «τη μισεί τόσο πολύ» και θέλει να την καταστρέψει.

Το RTVI US είναι θυγατρική του RTVI (Russian Television International), ενός ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου ρωσόφωνου τηλεοπτικού δικτύου με έδρα τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη.

Ο Κάρλσον δήλωσε στην γερμανική Bild τον Ιούλιο ότι ενώ ο Πούτιν έκανε «εξαιρετική δουλειά για τη Ρωσία», οι δυτικοί ηγέτες απογοητεύουν τους λαούς τους.

«Η χώρα σας καταρρέει, η Ρωσία ανεβαίνει. Θα έπρεπε να είστε θυμωμένοι με τους δικούς σας ηγέτες.

Αντίθετα, είστε θυμωμένοι με τον Πούτιν», είπε στο πρακτορείο.

Ο Κάρλσον συνέχισε υπονοώντας ότι Γερμανοί αξιωματούχοι επιτίθενται στον Πούτιν και τη Ρωσία για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από τα εγχώρια οικονομικά και μεταναστευτικά ζητήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο