Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Β.Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Αλ Σαράα – Για ποιο λόγο τον συνεχάρη

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος για επαφές μέσω των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάραα είχε σήμερα το μεσημέρι (15/10) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Άχμεντ αλ Σαράα διαβεβαίωσε ότι η Συρία θα σεβαστεί όλες τις προηγούμενες συμφωνίες, κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα, από τότε δηλαδή που ακραιφνείς ισλαμιστές με επικεφαλής τον ίδιο ανέτρεψαν τον σύμμαχο της Μόσχας, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον περασμένο χρόνο.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος για επαφές μέσω των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και για ισχυρότερους δεσμούς με την Δαμασκό.

Παράλληλα, συνεχάρη τον αλ Σαρά για το γεγονός ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα διενεργήθηκαν βουλευτικές εκλογές.

«Μεταξύ των χωρών μας έχουν αναπτυχθεί, εδώ και πολλές δεκαετίες, ξεχωριστές σχέσεις.

Διατηρούμε διπλωματικούς δεσμούς για περισσότερο από 80 χρόνια και μάλιστα αυτοί καθιερώθηκαν στις πιο δύσκολες εποχές για τη Ρωσία, για τη Σοβιετική Ένωση, το 1944» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο