Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο κλάδος των σούπερ μάρκετ τις κινήσεις της κοσοβάρικης αλυσίδας Viva Fresh, η οποία έχει ξεκινήσει «ντεμαράζ» εξαγορών στα Βαλκάνια, με πληροφορίες να τη θέλουν να εξετάζει και την αγορά της Ελλάδας.
Η εταίρα του Xhevdet Rexhepi διαθέτει ήδη πάνω από 100 καταστήματα στο Κόσοβο, ενώ έχει και δεκάδες στη Βόρεια Μακεδονία.
Η Viva Fresh πρόσφατα εξαγόρασε τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αλβανίας, την Spar Albania, έναντι 36,4 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η εξαγορά αυτή χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Πολλοί παράγοντες της αγοράς θεωρούν πιθανό η Viva Fresh να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ρευστότητα που παρατηρείται αυτή την περίοδο στην αγορά των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει «μπάσιμο».