Ο θόρυβος που γίνεται για την τροπολογία για τη λαθρομετανάστευση είναι μεγαλύτερος από την αξία της. Η «δημοκρατία», από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πήρε σαφέστατη θέση, την οποία επαναλαμβάνει: «Όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης για την αντιμετώπιση της υβριδικής επίθεσης που δέχεται η χώρα με τις καραβιές των λαθρομεταναστών από τη Λιβύη είναι μέτρα-χάδι. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά συνεχίζουν να ενθαρρύνουν αυτό που συμβαίνει, περικόπτοντας ελαφρώς, για τα μάτια του κόσμου, κάποια από τα εξωφρενικά προνόμια των ισλαμιστών εισβολέων».
Ωστόσο, ακόμα κι αυτά τα μέτρα-χάδι για τον ισλαμικό εποικισμό δεν βρίσκουν σύμφωνους διάφορους κύκλους εντός και εκτός Ελλάδος, που επιθυμούν να γίνει μια τυπικά νόμιμη εθνοκτονία. Αν η ατζέντα και οι προτάσεις τους γίνουν δεκτές, τότε θα έχουμε έναν νομότυπο αφανισμό του ελληνικού έθνους, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με έξοδα των φορολογούμενων πολιτών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, στην οποία αναφέρεται ότι η τροπολογία για την… τρίμηνη αναστολή χορήγησης ασύλου «παραβιάζει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στο άσυλο, το οποίο κατοχυρώνεται στη Συνθήκη της Γενεύης και σε άλλα διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα, όπως το άρθρο 18 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το ύφος και η επιχειρηματολογία της ανακοίνωσης της Ένωσης περισσότερο θυμίζουν αριστερίστικη γκρούπα ή ΜΚΟ και υπενθυμίζουν τη χρεία της ενδυνάμωσης της συμμετοχής των διοικητικών δικαστών στις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες τους, μια και μετά βίας πηγαίνει το 20% να ψηφίσει εκπροσώπους. Επίσης καταδεικνύει και την κατεπείγουσα ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των δικαστών από τις επιτροπές ασύλου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε αφρασιατικό χώρο για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες κάποιων αδρά αμειβομένων κρατικών λειτουργών.
Επίσης, μία από τα ίδια με τα προαναφερθέντα ισχύει και για τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, ο οποίος ζήτησε από το ελληνικό Κοινοβούλιο να μη στηρίξει την τροπολογία που είχε κατατεθεί και τελικά εγκρίθηκε για την εισβολή που δεχόμαστε από τη Λιβύη.
Τελικά, οι κίνδυνοι για τη χώρα βρίσκονται και εντός και εκτός συνόρων.