Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο πρώτος ντράμερ των Beatles αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία

Ο Πιτ Μπεστ, αρχικός ντράμερ των Beatles σε ηλικία 83 ετών, αποσύρεται μετά από μια μακρά καριέρα στη μουσική βιομηχανία.

«Λοιπόν, τι απολύτως υπέροχη διαδρομή είχαμε», δήλωσε ο αδελφός του Μπεστ, Ρογκ, στο X το Σάββατο. «Ωστόσο, όλα έρχονται στο τέλος τους. Ο αδελφός μου Πιτ Μπεστ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από τις προσωπικές του εμφανίσεις και τις εμφανίσεις με το συγκρότημα. Η κόρη του με ενημέρωσε ότι αυτό οφείλεται σε προσωπικές του ανάγκες».

Ο ντράμερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ράντολφ Πίτερ Σκάνλαντ, αναδημοσίευσε το μήνυμα, γράφοντας: «Πέρασα υπέροχα. Σας ευχαριστώ».

Ο Μπεστ έπαιξε με τους Beatles από το 1960 έως το 1962. Ωστόσο, λίγο πριν η μπάντα – στην οποία συμμετείχαν οι Τζον Λένον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζορτζ Χάρισον – εκτοξευθεί στο προσκήνιο, αντικαταστάθηκε από τον 84χρονο Ρίνγκο Σταρ.

«Γνώρισα για πρώτη φορά τα παιδιά όταν άνοιξαν το κλαμπ της μητέρας μου, το Casper, το 1958, όταν ήταν γνωστοί ως Quarrymen και ήταν ο Τζον, ο Τζορτζ και ο Πολ και ένας άλλος τύπος που λεγόταν Κεν Μπράουν, αλλά χρειαζόμασταν ένα γκρουπ για να ανοίξουμε το κλαμπ», είπε για το πώς γνώρισε τους συναδέλφους του στο συγκρότημα. «Ήμουν περίπου 16 ετών».

Ο Μπεστ μίλησε με ειλικρίνεια για τη συνεργασία του με το γκρουπ, ενώ ήταν στην εκπομπή «Late Night with Ντέιβιντ Λέτερμαν» το 1982.

Στη συνέχεια ο Λέτερμαν ρώτησε τον Μπεστ αν είχε κάποια υποψία ότι θα τον αντικαθιστούσαν. Εκείνος, στην πραγματικότητα, δεν γνώριζε τι είχε κατά νου ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Μπράιαν Επστάιν.

«Όχι, αυτό ήταν το καταπληκτικό πράγμα, Ντέιβ», αναστοχάστηκε. «Όταν συνέβη το περιστατικό, συνέβη εντελώς ξαφνικά. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Με κάλεσαν στο γραφείο του Μπράιαν και εκείνος γύρισε και μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν ταραγμένος, απλά και μόνο από το γεγονός ότι βημάτιζε πάνω-κάτω και δάγκωνε τα νύχια του».

Πηγή: ogdoo.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.