Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τραμπ, ο πρόεδρος της ειρήνης

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ έβαλαν τη χώρα τους σε πόλεμο. Ακόμα και ο πολυτραγουδισμένος και αγαπημένος πρόεδρος της απανταχού ροζουλί και πορτοκαλί πολιτικής ορθότητας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο τελευταίος ήταν μια απόλυτη καταστροφή για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του το απόλυτο χάος, με μία Aραβική Άνοιξη που μετατράπηκε σε χειμώνα, μία τραγική κατάσταση στη Συρία, με τις γνωστές περιπέτειες στην Ουκρανία και με μία εγκληματική απόφαση αναβάθμισης του Ιράν.

Για τον Μπάιντεν, όλοι γνωρίζουμε. Ο Τραμπ όχι μόνο δεν συμμετείχε σε πόλεμο, αλλά είναι μάλιστα και υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, αφού μεσολάβησε για τις συνθήκες ειρήνης Μπαχρέιν – Ισραήλ και ΗΑΕ – Ισραήλ.

Φυσικά και ο Ομπάμα ήταν υποψήφιος, με τη διαφορά ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ειρήνη. Το ακούσατε πουθενά ή ακούσατε πάλι να γράφουν και να λένε «νέο παραλήρημα Τραμπ»;

Φυσικά αυτό που δεν σας είπαν, επίσης, είναι ότι η αποκατάσταση των σχέσεων των δύο μεσανατολικών χωρών με το Ισραήλ ευνοεί την Ελλάδα και αποτελεί μέσω πίεσης της Τουρκίας.

Για χρόνια η συμβατική σοφία των προηγούμενων ηγεσιών των ΗΠΑ ήταν ότι ο μοναδικός τρόπος για να επέλθει ειρήνη στη Μ. Ανατολή είναι να φτάσουν σε συμφωνία το Ισραήλ και η Παλαιστίνη. Φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατό, διότι η Παλαιστίνη προέβαλλε συνεχώς βέτο.

Ο Τραμπ εγκατέλειψε αυτήν την ορθοδοξία και μεσολάβησε ούτως ώστε να τα βρουν οι Ισραηλινοί με το Μπαχρέιν και τα ΗΑΕ. Αναμένεται, δε, στις συνθήκες αυτές ειρήνης να ακολουθήσει και η Σ. Αραβία, πιθανόν και άλλοι.

Θυμάμαι όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τον κακό χαμό που έκαναν τα συστημικά μέσα, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις θα τορπιλίσουν και θα βάλουν μπαρούτι στη Μ. Ανατολή.

Η αναγνώριση του Ισραήλ από άλλα κράτη στη Μ. Ανατολή είναι ο μοναδικός δρόμος προς την ειρήνη και αυτό είναι επιτυχία του Ντόναλντ Τραμπ και μόνο.

Στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, λοιπόν, όταν ακούτε θριαμβολογίες για την Κάμαλα Χάρις από τα συστημικά ΜΜΕ, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι αυτή η μηχανή προπαγάνδας είναι φιλοπολεμική.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – rkaliviotis@gmail.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο