Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Για πρώτη φορά μεταμόσχευση καρδιάς τύπου Iron Man σε άνθρωπο! Τέλος η καρδιακή ανεπάρκεια

Mια πολύ μεγάλη ελπίδα σε ασθενείς από όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν καρδιακή ανεπάρκεια, θα δώσει το Texas Heart Institute μετά την πρώτη επιτυχή εμφύτευση τεχνητής καρδιάς στον άνθρωπο.

Η πρώτη κλινική μελέτη στον άνθρωπο έχει ως στόχο να αξιολογήσει την ασφάλεια και την απόδοση του BiVACOR TAH ως λύση σωτηρίας, για τους προς μεταμόσχευση ασθενείς με σοβαρή διηλεκτρική καρδιακή ανεπάρκεια ή μονοηλεκτρική καρδιακή ανεπάρκεια, στους οποίους δεν συνιστάται η υποστήριξη με συσκευή υποβοήθησης της αριστερής κοιλίας.

H BiVACOR TAH είναι μια κατασκευασμένη από τιτάνιο δικοιλιακή περιστροφική αντλία αίματος με ένα μόνο κινούμενο μέρος. Αυτή χρησιμοποιεί έναν μαγνητικά αιωρούμενο ρότορα που αντλεί το αίμα και αντικαθιστά τις δύο κοιλιές της καρδιάς που παρουσιάζουν το πρόβλημα.

Η εμφύτευση πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλοκές και η συσκευή λειτούργησε πολύ καλά, ανέφερε ο Dr. Alexis Shafii, από to Baylor St. Luke’s Medical Center.

Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία που πλήττει τουλάχιστον 26 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς προορίζονται για άτομα με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια και ανέρχονται περίπου σε 6.000 επεμβάσεις ετησίως παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι έως και 100.000 ασθενείς θα μπορούσαν να επωφεληθούν άμεσα από τη μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας της καρδιάς.

Η επιτυχής εμφύτευση του TAH της BiVACOR αναδεικνύει τις δυνατότητες των καινοτόμων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων στην καρδιολογική περίθαλψη, όπως οι μεγάλες λίστες αναμονής για μεταμόσχευση, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.