Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πίσω από τους δύο τοπικούς πολέμους παραμονεύει ένας παγκόσμιος!

Του Απόστολου Αποστολόπουλου
Με αφορμή το Ουκρανικό πολλοί μιλούσαν για ένα παγκόσμιο πόλεμο. Με τη σύγκρουση στη Γάζα φαίνεται ότι χρειάζονται δυο. Τυπικά πρόκειται για δυο τοπικούς πολέμους. Στην ουσία, όμως, το διακύβευμα είναι ένα: Ποιος θα κυριαρχήσει στον Κόσμο. Η σύγκρουση στη Γάζα συμπληρώνει και επεκτείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εκεί το άμεσο ζητούμενο ήταν να μετατραπεί η Ρωσία από παγκόσμια σε περιφερειακή δύναμη. Στόχος που είχε θέσει ο Μπρζεζίνσκι στη “Μεγάλη Σκακιέρα”.
Η Ουκρανία, όμως, χάνει τον πόλεμο και η Ρωσία παραμένει μεγάλη δύναμη. Η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, μετράει μια μεγάλη ήττα. Αν το Ισραήλ δεν τα καταφέρει στη Γάζα τότε αλλάζει η έως τώρα παγκόσμια ισορροπία. Η Δύση καταγράφεται στους χαμένους, στους ανίκανους να υπερασπιστούν το “έχει τους”. Αυτή η εξέλιξη δεν έχει φτάσει στο σημείο που δεν έχει γυρισμό. Η Γάζα, όμως, είναι σημείο αποφασιστικής καμπής.
Με αυτή την έννοια οι δύο “τοπικοί” πόλεμοι αποτελούν ένα παγκόσμιο. Σ’ αυτό το πλαίσιο η Ρωσία έχει κάνει ήδη δυο στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης έκτασης με πρόβλεψη (νίκης) ότι οι νεκροί στη χώρα θα φτάσουν το 1/3 του πληθυσμού (50.000.000 σε σύνολο 150.000.000) ενώ μεγάλο μέρος του εδάφους θα καταστεί ακατοίκητο λόγω ραδιενέργειας. Μπορούμε να φανταστούμε την κατάσταση στο υπόλοιπο μέρος του πλανήτη αν η Ρωσία, όπως πιστεύει, είναι ο νικητής!
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι δήλωσε την 1η Νοεμβρίου: Η Κίνα δεν βοηθάει τη Ρωσία απέναντι στις 50 χώρες που την πολεμούν τώρα. Πρόσθεσε απευθυνόμενος στη Δύση ότι, αν το έκανε, ούτε ο Θεός θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Και κατέληξε, λέγοντας ότι αν η Κίνα θεωρήσει ότι υπάρχει απειλή παγκοσμίου πολέμου να παρέμβει υπέρ της Ρωσίας. Όλα αυτά (ευτυχώς) οδηγούν (σύμφωνα με δημόσιες πληροφορίες) σε επαφές των ΗΠΑ με τη Ρωσία (και την Κίνα), κάτι που πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη.
Η υπόθεση της Γάζας δεν έχει τελειώσει. Ένας από τους παίκτες, όχι από τους πιο σημαντικούς αυτή τη στιγμή, είναι η Τουρκία. Ο Ερντογάν, με τις ανοιχτές καταγγελίες του, κινείται σαν να είναι (σχεδόν) βέβαιος ότι η Δύση χάνει και το άλλο μπλοκ (Ρωσία, Κίνα και ευρύτερα BRICS) κερδίζει. Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα θα είναι μοιραίες, αν αυτό το σενάριο επαληθευθεί.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.