Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώνει την απόσταση από το κυβερνών κόμμα, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε καθώς η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, εμφανίζει τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Σημειώνεται σε προηγούμενη δημοσκόπηση της RASS (που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022), η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν στις 7,8% μονάδες. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκέντρωνε τότε ποσοστό 31,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Συνεπώς, μέσα σε διάστημα περίπου 1,5 μήνα, το κυβερνών κόμμα φέρεται να έχασε 0,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να κέρδισε 1,2%.

Παράλληλα, παραμένει η δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ακρίβεια. Μεταξύ άλλων, οι 7 στους 10 πολίτες (69,7%) απαντούν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» που εφάρμοσε το Υπουργείο Ανάπτυξης «μάλλον δεν έχει αποδώσει» ή «δεν έχει αποδώσει».

Μοιραία, μόλις το 35,6% χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση ως «καλή» ή «πολύ καλή», ενώ το υψηλό 63,2% μιλά για «μέτρια» ή «κακή» κατάσταση.

► Σημειώνεται ότι σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε ουσιαστικά σε κρεσέντο… αυτοθαυμασμού, βρίσκοντας τα πάντα ως «καλώς καμωμένα». Μάλιστα, αμφισβήτησε τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το καλάθι του νοικοκυριού, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν τόσο επιτυχημένο, ώστε το αντέγραψε και η Γαλλία

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.