Τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους της Φινλανδίας και της Νορβηγίας για την Ουκρανία είχε την Τρίτη (27/10) ο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως έκανε γνωστό το γραφείο του Αλεξάντερ Στουμπ
Προστίθεται ότι οι δύο άνδρες συμμετείχαν στη συνομιλία «υπό την ιδιότητά τους ως ηγέτες των χωρών τους» και όχι εκπροσωπώντας την Ευρώπη.
«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και ουσιαστική. Είμαστε γειτονικές χώρες της Ρωσίας. Η έκβαση αυτού του πολέμου θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη δική μας ασφάλεια, αλλά και στην ασφάλεια της Ευρώπης ευρύτερα. Ο τερματισμός του πολέμου απαιτεί απευθείας συζητήσεις» τόνισε ο Στουμπ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηψο δημοσιεύματος του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Πούτιν επρόκειτο να συζητήσει με τους Στουμπ και Στέρε την προοπτική μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, ενδεχομένως και εντός της ημέρας.
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν προτίθεται ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα.