Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
RadioGamma Live

 

Κρίση στις παμπ της Βρετανίας: Πάνω από 300 έβαλαν λουκέτο μέσα σε εννέα μήνες

Σε ντόμινο εξελίσσεται η κρίση για τις παμπ της Βρετανίας, με την υψηλό φορολογία και το λειτουργικό κόστος να οδηγούν το εμβληματικό σημείο συνάντησης των Άγγλων στο «λουκέτο».

Πλέον κάθε μέρα κλείνει και από μια παμπ και όπως δείχνουν τα στοιχεία, σχεδόν 300 έκλεισαν οριστικά τους πρώτους εννέα μήνες του 2026.

Συγκεκριμένα, 226 παμπ έκλεισαν στην Αγγλία, 64 στην Σκωτία και άλλες πέντε στην Ουαλία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της βρετανικής ένωσης ζυθοποιών και ιδιοκτητών παμπ (British Beer and Pub Association / BBPA).

Όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών που θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθει σε 360 περίπου. Οι εξελίξεις αυτές συνεπάγονται απώλεια περίπου 5.000 θέσεων εργασίας, με περισσότερες από τις μισές εξ αυτών να αφορούν νέους και νέες κάτω των 25 ετών.

Οι ιδιοκτήτες παμπ αποδίδουν το φετινό κύμα λουκέτων στο λειτουργικό κόστος και την υψηλή φορολογία, παρά την πρόσφατη μείωση στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Σε μία κραυγή αγωνίας, η επικεφαλής της BBPA, Έμμα ΜακΚλάρκιν απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου, προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.