Σύμφωνα με τη Eurostat, για το δεύτερο τρίμηνο του 2026, η αύξηση στη χώρα μας έφτασε το 8,3% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2025. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο στα airbnb της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,3%.
Στις επτά χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά το β΄ τρίμηνο -Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Πολωνία- ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε το β΄ τρίμηνο του 2026 και στις επτά περιπτώσεις.
Η Πολωνία με 8,9%, η Ελλάδα με 8,3% και η Ιταλία με 8,1% κατέγραψαν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης εντός της ομάδας αυτής. Οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες σημείωσαν μικρότερες αυξήσεις: η Γερμανία 6,5%, η Γαλλία 6,2%, η Πορτογαλία 2,6% και η Ισπανία 1,9%.

Κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2026, καταγράφηκαν συνολικά 258,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που είχαν κρατηθεί μέσω των τριών διαδικτυακών πλατφορμών οι οποίες ανταλλάσσουν δεδομένα με τη Eurostat.
Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 13,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ή 5,3% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2025. Σε σύγκριση, μάλιστα, με το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η αύξηση φτάνει το 23,9%, δηλαδή 50 εκατομμύρια επιπλέον διανυκτερεύσεις.

Παρά τις εξαιρέσεις αυτές, ο ευρύς χαρακτήρας της ανόδου υπογραμμίζει την ισχυρή και διαρκή επέκταση του κλάδου των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής σε ολόκληρη την ΕΕ.