Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαιώνει διαύλους επικοινωνίας με το Κίεβο, καταγγέλλει «τρομοκρατία» και εξαίρει τον μεσολαβητικό ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «υπάρχει πιθανότητα» ειρήνευσης, εφόσον υπάρξει πραγματική σύγκλιση, ενώ αποκάλυψε πως η επικοινωνία Μόσχας και Κιέβου διατηρείται ζωντανή κυρίως μέσω των μυστικών υπηρεσιών.
Κατηγορίες κατά Κιέβου και ο παράγοντας Τραμπ
Παρά την αναφορά σε διαύλους επαφής, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της ουκρανικής ηγεσίας για «κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία», υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες υπονομεύουν τις διπλωματικές προσπάθειες.
Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στάθηκε στις πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαίροντας την προσήλωσή του σε μια «θετική και εποικοδομητική» διαμεσολάβηση.
Όπως ανέφερε, η Μόσχα επιδιώκει την αποκατάσταση των σχέσεών της με την Ουάσινγκτον σε πλήρη κλίμακα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την πολιτική βούληση της αμερικανικής πλευράς.