Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται το πρωί της Παρασκευής στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από εξέγερση Κούρδων κρατουμένων, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην Πτέρυγα 5 του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.
Παράλληλα, εντός και εκτός των φυλακών έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορμή για τα επεισόδια αποτέλεσε η προγραμματισμένη μεταγωγή Τούρκου υπηκόου κρατουμένου στο αεροδρόμιο, από όπου επρόκειτο να εκδοθεί στην Τουρκία.
Όταν αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών έφτασαν στις φυλακές για να τον παραλάβουν, ο κρατούμενος αντέδρασε, ενώ Κούρδοι συγκρατούμενοί έβαλαν φωτιά σε στρώματα.
Οι Αρχές επιχειρούν να επαναφέρουν την τάξη και να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.