Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αλαζόνας, θρασύς και αμετανόητος ο Κ. Μητσοτάκης

Ξέπλυνε με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τους βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στις προετοιμασίες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «δηλητήριο λαϊκισμού και τοξικότητας» και επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027.

Επίσης απηύθυνε κάλεσμα για ψήφο στη Νέα Δημοκρατία με το επιχείρημα ότι μόνο εκείνος υπάρχει και κανείς άλλος δίνοντας ακόμα μια φορά ρεσιτάλ απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Αναφερόμενος στη φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «καθρέφτη της αλήθειας αλλά και τεστ αξιοπιστίας», υπογραμμίζοντας:

«Στη ΔΕΘ θα είμαστε συγκεκριμένοι στο σχέδιό μας για την Ελλάδα του 2030, με μέτρα άμεσα, αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν σταδιακά. […] Οι ανακοινώσεις θα αφορούν τη στήριξη της μεσαίας τάξης, με ιδιαίτερη έμφαση σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Μην περιμένετε κατάλογο ετήσιων εξαγγελιών, αλλά οδικό χάρτη προς τα επόμενα καλύτερα χρόνια.»

Παράλληλα, άσκησε οξεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για μη κοστολογημένες εξαγγελίες:

«Θα κριθούν όσοι λένε ότι τάχα θα φορολογήσουν το 1% του πλούτου και όταν κυβέρνησαν φορολόγησαν το 99% των Ελλήνων, μειώνοντας τους φόρους μόνο στα καζίνο και όσοι δείχνουν σοβαροί αλλά αρνούνται την κοστολόγηση των εξαγγελιών τους, λέγοντας ότι το ΓΛΚ κάνει “μπακάλικους υπολογισμούς”.»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η στάση στο Κυπριακό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα της αντιπολίτευσης, εστιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη Συνταγματική Αναθεώρηση:

«Απαράδεκτο ένα θεσμικό, υποτίθεται, κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ να συμφωνεί στην Αναθεώρηση με 15 από τις θέσεις μας και μετά να κρύβεται πίσω από ένα δειλό “παρών”, που το κάνει απόν από τη μάχη για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της πατρίδας μας.»

Παράλληλα, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει «αμετακίνητη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας» για δίκαιη και βιώσιμη λύση, ενώ υποστήριξε πως η ετήσια έκθεση για το Κράτος Δικαίου επιβεβαιώνει τη «συστηματική και σταθερή πρόοδο» της χώρας.

Κάλυψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αναφορές στην τοξικότητα

Σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «κατέρρευσε ένας ακόμη πύργος από λάσπη», τονίζοντας:

«Πράγματι στον Οργανισμό αυτόν υπήρχαν διαχρονικές παθογένειες του βαθέως κράτους. Αναλάβαμε και το έκανα κι εγώ, το βάρος της ευθύνης που μας αναλογούσε. […] Μία ολόκληρη παράταξη κρεμάστηκε στα μανταλάκια του ψέματος και της διαβολής. Οι διαχρονικές αρρυθμίες ονομάστηκαν αυθαίρετα σκάνδαλα. […] 9 στους 13 συναδέλφους – χωρίς καμία μέριμνα για το τεκμήριο της αθωότητας για τους δικούς μας βουλευτές – η υπόθεσή τους αρχειοθετήθηκε.»

Συνδέοντας την πολιτική αντιπαράθεση με περιστατικά βίας, σημείωσε:

«Οι κυβερνήσεις υποδίκων είναι μάλλον το πιο light. Προδότες, μαφίες, εγκληματικές οργανώσεις, προσφέρουν ιδεολογικό οξυγόνο στις φλόγες της βίας για να φτάνουμε σε εμπρησμούς και δολοφονίες όπως αυτή της Βάγιας Νέστορα.»

Ακρίβεια, εκλογές το 2027 και πυρά κατά Τσίπρα

Αναφερόμενος στη διεθνή επικαιρότητα, σημείωσε πως «η τελευταία ένταση στο Ορμούζ δημιουργεί εκ νέου ασταθές σκηνικό που μεταφράζεται αυτόματα σε αυξήσεις», υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργεί αναχώματα.

Ενόψει των επόμενων εθνικών κάλπεων, ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027», θέτοντας το δίλημμα για μια τρίτη θητεία:

«Στο ερώτημα “γιατί μια τρίτη τετραετία;”, για να μη γυρίσουμε τρεις τετραετίες πίσω. Η πατρίδα μας δεν αντέχει ούτε να πισωγυρίσει, ούτε να αιχμαλωτιστεί σε αδιέξοδα ακυβερνησίας ή διακομματικών παζαριών.»

Τέλος, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον «αδιόρθωτο» που «επιμένει να υπερασπίζεται την καταστροφική του θητεία», ενώ έκανε αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ισχυριζόμενος ότι από 30.000 διαμένοντες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται μόλις 230.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο