Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δρόμος Μνήμης Τεμπών 2026: Δρομείς και μοτοσικλετιστές στην τιμή των 57 θυμάτων της τραγωδίας

Ο «Δρόμος Μνήμης Τεμπών 2026» διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης, προκειμένου να τιμήσει τα 57 θύματα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας της Ελλάδας. Ο αγώνας δρόμου περιελάμβανε διαδρομές 30, 15 και 5 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από το εργοστάσιο Ζαχάρεως και τερματισμό στο «σημείο μηδέν» στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, οι δρομείς ενώθηκαν με τους συγγενείς των θυμάτων και περπάτησαν μαζί μέχρι το σημείο της τραγωδίας, τιμώντας τη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν. Στη διαδρομή συμμετείχε και ο Δημητράκης από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος έτρεξε με ειδικά διαμορφωμένο καροτσάκι λόγω τετραπληγίας, ενώ ο πατέρας του μοναδικού επιζώντα Γεράσιμου συμμετείχε επίσης στον αγώνα.

Παράλληλα, μοτοσικλετιστές από Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές πραγματοποίησαν μοτοπορεία μνήμης, καταλήγοντας στο σημείο της σύγκρουσης. Εκεί τελέστηκε τρισάγιο, παρουσία συγγενών των θυμάτων, ενισχύοντας το μήνυμα μνήμης και σεβασμού προς τις 57 ψυχές που χάθηκαν.

Η εκδήλωση αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικής μνήμης και την ανάγκη να τιμούμε όσους χάθηκαν σε τραγωδίες, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στη συμμετοχή της κοινότητας, των δρομέων και των μοτοσικλετιστών στην αναγνώριση της ιστορικής σημασίας του γεγονότος.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η παράδοση του «Δρόμου Μνήμης» κάθε χρόνο, ώστε η μνήμη των θυμάτων να παραμένει ζωντανή και να ενισχύεται η συλλογική ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο